arrow_drop_up arrow_drop_down

Tuin met zwembad laten aanleggen: waar op letten?

Alles uit het leven halen en met volle teugen genieten; voor veel mensen wordt dit steeds belangrijker. Dit is ook de reden dat uw huis steeds meer ingericht wordt als een plek waar u zich helemaal kunnen ontspannen en tot uzelf kunt komen. Vanzelfsprekend hoort uw tuin hier ook bij. Wilt u optimaal genieten en van uw tuin en er een heuse wellness plek van maken? Dan kan een zwembad uiteraard niet ontbreken.

Met een goed ontwerp worden uw tuin en zwembad één

Wanneer u uw tuin wilt omtoveren tot een volledige buiten wellness, dan dient u rekening te houden met het volledige tuin ontwerp. Denkt u dan bijvoorbeeld aan het aanleggen van een terras en verschillende paadjes, maar ook aan een poolhouse die bij het zwembad geplaatst kan worden. En wat dacht u van een spa en sauna voor optimale luxe?

Uiteraard heeft u een tuinarchitect nodig die u kan helpen om uw tuin om te bouwen tot een sublieme buitenruimte. Een plek waar u zich in alle rust kunt terugtrekken. Een praktisch ingerichte en sfeervolle buitenruimte begint bij een goed ontwerp. Uw wensen kunt u bespreken met een tuinarchitect of een landschapsarchitect. Hij of zij zal uw wensen kunnen vertalen naar een uitgewerkt plan.

Een poolhouse voor extra luxe

Een poolhouse bij uw zwembad kan diverse functies vervullen. U kunt een poolhouse gebruiken als een extra opbergruimte, voor bijvoorbeeld uw zwembadapparatuur of uw tuinmeubelen. U kunt een poolhouse ook gebruiken als douche-, en omkleedruimte. Poolhouses zijn over het algemeen gemaakt van hout; dit geeft het een natuurlijke uitstraling en het past daarbij ook perfect in uw tuin.

In principe kunt u uw buitenverblijf zo luxe maken als u het zelf wilt. Zou u het bijvoorbeeld heerlijk vinden om een buitensauna te hebben bij uw zwembad? Waar u heerlijk kunt ontspannen na het zwemmen? Of wat dacht u van een spa, waar u in het weekend quality time door kunt brengen met uw gezin? Maar ook een zwembadhaard, een buitenkeuken of een serre kunnen geïntegreerd worden in uw tuin.

poulehouse

Tips voor het aanleggen van een wellness tuin

Een wellness tuin heeft alles in huis om volledig te kunnen ontspannen en is tegenwoordig een echte trend. Maar waar moet u nu op letten bij de aanleg van een wellness tuin? We geven u een aantal tips.

Gebruik rustgevende kleuren

Over het algemeen worden in een wellness tuin de kleuren groen, paars en blauw gebruikt. De kleur groen staat voor harmonie en evenwicht en het vermindert stress. U kunt deze kleur terug laten komen door gebruik te maken van planten in uw tuin. De kleur paars geeft een gevoel van rijkdom en luxe. De kleur blauw werkt ontspannend en verlaagt de bloeddruk. Daarnaast straalt het kracht en betrouwbaarheid uit. Een zwembad (of ander waterelement) is een perfecte manier om de kleur blauw terug te laten komen.

De juiste tuinmeubels

Ook de juiste meubels zijn belangrijk in uw wellness tuin. Strakke lijnen staan hier centraal, omdat dit een gevoel geeft van kalmte. Felle kleuren dienen te worden vermeden, kies dan liever voor wit of grijze meubels.

Natuurlijke materialen

Een natuurlijke uitstraling zorgt voor een ontspannend effect. Materialen als kunststof en plastic kunt u dus beter niet gebruiken, tenzij het gemaakt is met een natuurlijke look. Hout geeft een warme uitstraling, en zou dus perfect zijn om terug te laten komen in uw wellness tuin.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies