arrow_drop_up arrow_drop_down
Aanleg groot gazon

Aanleg groot gazon

Heeft u een grote tuin en bent u opzoek naar de juiste invulling van de tuin? Bij het maken van een ontwerp maken wij onderscheid tussen volume en ruimte. Bij een grote tuin is het namelijk heel belangrijk dat deze goed in balans is. Is die dat niet dan verliest de tuin zijn kracht en rust en wordt het een te druk geheel.

Te veel volume in de tuin

We zien vaak dat mensen te veel volume in de tuin willen aanbrengen. Onder volume verstaan we tuinkamers, pergola’s, overkappingen, vijvers (enzovoort). Of te wel grote objecten die opvallen en echte eyecatchers zijn. Om ervoor te zorgen dat deze objecten er echt uit blijven springen moet er dus voldoende ruimte worden aangebracht. Bij ruimte artikelen denken we aan gazon, grind en borders.

Groot gazon laten aanleggen

In dit artikel gaan we verder in op het aanleggen van een groot gazon. Hier zijn namelijk meerdere manieren voor.

Waarom een gazon?

In een grote tuin mag een groot gazon eigenlijk niet ontbreken. Allereerst zorgt het voor de juiste balans. Maar naast dat draagt het bij aan het afvoeren van regenwater en zorgt het voor ontspanning en rust. En dan hebben we de geur van vers gemaaid gras nog niet eens besproken.

Graszoden

Zoals gezegd zijn er meerdere manieren om een gazon aan te leggen. De eerste manier is het leggen van graszoden. Graszoden zijn opgerolde plakken gras die direct resultaat geven. Met de juiste handelingen bindt het gras vrij snel waardoor er binnen een paar weken een mooie en stevige grasmat ligt.

Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meerdere malen grote oppervlaktes graszoden gelegd. We gebruiken hiervoor zogenaamde bigslabs. Bigslabs zijn grotere rollen dan de normale grasrollen en worden met behulp van een machine gelegd. Dit werkt enorm tijdbesparend en scheelt dus ook in de portemonnee.

groot gazon aanleggen

Graszaad

Een andere manier is het inzaaien van een gazon. Grote voordeel hiervan zit hem met name in de geringe kosten. Graszaad is relatief goedkoop en het inzaaien kost doorgaans weinig tijd. Nadeel is echter dat u langer moet wachten op het resultaat. Daarnaast zijn ingezaaide gazons vaak wat minder dicht begroeid. Hierdoor heeft onkruid meer kans waardoor u na verloop van tijd meer onderhoudswerkzaamheden hebt.

Hulp bij het aanleggen van een groot grasveld

Bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf die u kan helpen bij het aanleggen van een groot gazon? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 350+ grasoppervlaktes van >300m2 aangelegd. Door onze jarenlange ervaring zijn wij ervan overtuigd dat wij ook uw tuinwens kunnen realiseren.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies