Aanleg zwembad overkapping
3 min. leestijd

Aanleg zwembad overkapping

Heeft u een prachtig zwembad in de tuin en bent u opzoek naar een zwembadoverkapping die past bij uw tuin? In dit artikel nemen we de verschillende mogelijkheden met u door.

Wat is een zwembadoverkapping?

Door het veranderende klimaat zien we in Nederland steeds meer bouwkundige en ingebouwde zwembaden. Helaas is het weer in Nederland nog niet dusdanig dat er het hele jaar door comfortabel gezwommen kan worden. Daarom kiezen veel zwembadeigenaren voor een zwembadoverkapping. Een zwembadoverkapping is een overkapping over een zwembad die te verkrijgen is in verschillende soorten, materialen en kleuren.

gemotoriseerde zwembadoverkapping

Op de foto ziet u een gemotoriseerde zwembadoverkapping van het merk Abrisud

Voordelen van een zwembadoverkapping

Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende zwembadoverkappingen. De voordelen van een overkapping houden nauw verband met het type/model overkapping die u hebt gekozen.

Om u toch inzicht te geven sommen we de grootste voordelen voor u op:

Minder stookkosten

Een zwembad is pas echt lekker wanneer deze verwarmd is. Maar het zwembad continue verwarmen brengt doorgaans hoge stookkosten met zich mee. Bij het plaatsen van een zwembadoverkapping is dit anders. Een zwembadoverkapping bestaat vaak uit speciaal glas die het water in een rap tempo opwarmt.

Minder waterverbruik

Na verloop van tijd verdampt water. Zeker bij zwembaden zonder overkapping moet u hierdoor regelmatig het zwembad bijvullen. De overkapping zorgt ervoor dat het water minder snel verdampt met als gevolg dat u het zwembad dus ook minder snel moet bijvullen. Hierdoor bespaart u water en uiteindelijk ook geld.

Geen viezigheid in het zwembad

Een overkapping weert ook viezigheid. Met name in de herfst is dat ideaal. In de herfst vallen de bladeren van de bomen en kan er door de wind flink wat viezigheid in uw zwembad vallen. Door een overkapping te plaatsen weert u deze viezigheid waardoor u minder onderhoudswerkzaamheden hoeft te verrichten.

Voorkomen van ongelukken

Daarnaast is een overkapping aan te raden om ongelukken te voorkomen, zeker wanneer u een huisdier of regelmatig kinderen over de vloer heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje en door middel van de overkapping voorkomt u dat ze er per ongeluk invallen.

Verbeterde waterkwaliteit

Aangezien er geen takjes, bladeren en andere rotzooi in het zwembad komt, blijft de kwaliteit van het water op peil. Hierdoor hoeft u het water minder te verschonen en kunt u vaker genieten van het zwembad.

Hoe werkt zo’n overkapping?

Vaak krijgen we de vraag: “maar moet ik dan de hele tijd onder die overkapping zwemmen”? Het antwoord hierop is nee. Dit is optioneel. U kunt ervoor kiezen om onder de overkapping te zwemmen maar u kunt de overkapping ook verwijderen waardoor u tijdens het zwemmen van het heerlijke weer kunt genieten.

Grote en kleine zwembadoverkappingen

Zwembadoverkappingen zijn in verschillende groottes te verkrijgen. U kunt ervoor kiezen om alleen het zwembad te overkappen. Maar u kunt er ook voor kiezen om ruimte om het zwembad heen te overkappen. De laatstgenoemde optie is mogelijk iets duurder maar heeft als voordeel dat u meer mogelijkheden heeft. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een stoel of het neerleggen/ophangen van uw kleding.

Hoge en lage zwembadoverkappingen

Er zijn zowel hoge als lage zwembadoverkappingen. Bij een hoge overkapping kunt u staan en krijgt u een ruimtelijk gevoel. Bij een lage overkapping kunt u in principe alleen zwemmen. Voordeel van een hoge overkapping is dat u ook een sprongetje kunt wagen en veel mobieler bent.

Zwembad overkapping laten aanleggen

Bent u opzoek naar een bedrijf die voor u een zwembadoverkapping kan plaatsen? Hoveniersbedrijf Tuinier kan u hierbij helpen. Door de jaren heen hebben we meerdere zwembaden en zwembadoverkappingen aangelegd. We zijn door onze ervaring er van overtuigd dat we ook uw zwembadwens kunnen realiseren.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen