arrow_drop_up arrow_drop_down

Aanleg en bouw van een luxe tuinkamer

Wilt u graag een luxe tuinkamer in de tuin en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Weet u niet wat verschil is tussen een tuinkamer en een vrijstaande overkapping? In dit artikel nemen we alles, van A tot Z met u door.

Wat is een tuinkamer

Een tuinkamer is een niet geïsoleerde bouwconstructie die volledig losstaat van de woning. Dat wil zeggen dat een tuinkamer op geen enkele manier in verbinding staat met de woning.

Verschil overkapping en tuinkamer

Het grootste verschil tussen een vrijstaande overkapping en een tuinkamer is dat een overkapping een constructie is zonder bouwwanden. Iets wat bij een tuinkamer nooit het geval is. Deze is, net als een kamer en woning omringd door wanden en muren.

luxe tuinkamer

Luxe tuinkamers

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om tuinkamers. Zo zijn er ‘standaard’ tuinkamers met standaardformaten. Maar het is ook mogelijk om een tuinkamer op maat te laten maken.

Daarnaast kunt u de tuinkamer zo luxe maken als u zelf wenst. We nemen een paar voorbeelden en opties met u door.

Elektra aansluiting

Het is mogelijk om in uw tuinkamer een elektra aansluiting te maken. Een elektra aansluiting in de tuinkamer heeft veel voordelen en biedt meerdere mogelijkheden, denk maar eens aan:

  • Het opladen van uw telefoon
  • Gebruik van een laptop of computer
  • Aansluiten en plaatsen van een elektrische heather of vuurtafel
  • Aansluiten van TV en/of radio

Water aansluiting

Naast elektra is een wateraansluiting ook erg handig. Zeker wanneer u een buitenkeuken in de tuinkamer wilt plaatsen. Daarnaast kan een kleine gootsteen handig zijn om snel de handen te wassen of om de tafel en/of andere tuinmeubelen af te nemen.

12 volt verlichting

Verlichting mag absoluut niet ontbreken. Het maakt dat u ook s ’avonds kunt genieten van uw tuinkamer.  We raden in dat geval aan om te kijken naar 12 volt tuinverlichting. Hier zijn honderden en misschien wel duizenden verschillende armaturen in te vinden. Zo kunt u de verlichting aanpassen naar de stijl van uw tuin. Daarnaast is 12 volt energiezuinig, een bijkomend voordeel wat gunstig is voor de portemonnee.

Eenvoudig wanden inklappen

Er zijn heel veel tuinkamers waarbij je relatief eenvoudig wanden kunt inklappen. Ideaal op het moment dat u wilt genieten van een verkoelend briesje. U tovert u tuinkamer in een handomdraai om naar een vrijstaande overkapping. Deze dynamische bouwconstructie vergroot de mogelijkheden en daarmee het tuinplezier.

Ontwerp en aanleg

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen en bouwen van een luxe tuinkamer? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft in de afgelopen 15 jaar meerdere tuinkamers ontworpen en aangelegd. Met al deze ervaring maken wij graag van uw tuin een droomtuin.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies