arrow_drop_up arrow_drop_down

Exclusieve bomen voor Nederlandse tuin

De beroemde Zweedse botanicus Carl Linnaeus schreef ooit: Wanneer een boom sterft, plant dan een ander in zijn plaats. Het is een simpel advies die we allemaal zouden moeten volgen. Bomen zijn namelijk onze levensader, ze bieden ons letterlijk lucht. Om de wereld levend te houden zouden we allen zoveel mogelijk bomen moeten planten in onze tuin. CO2 is nogal een ding de laatste tijd, bomen absorberen dit en geven bovendien zuurstof af. Bomen verminderen ook nog het niveau van ozon in de lucht, gaan erosie tegen en zijn een leefgebied voor vele dieren, zoals vogels. Behalve al deze geweldige voordelen van bomen, zijn ze natuurlijk ook prachtig om naar te kijken. Het licht en schaduw in uw tuin wordt bepaald door de bomen die erin staan. De waaiende bladeren in de wind zorgt voor beweging en leven. Een boom is een essentieel onderdeel van iedere tuin, of u nu bomen gebruikt als haag, of als blikvanger. Wanneer mensen kiezen voor een boom als blikvanger dan wordt er vaak gekozen voor een klassieke Nederlandse boom, zoals een beuk, of eik. Maar heeft u er wel eens aan gedacht om te kiezen voor een boom die exclusiever is? Dit zijn voorbeelden van exclusieve bomen die een absolute blikvanger zijn in uw Nederlandse tuin:

Palmboom

Bent u een liefhebber van warme oorden, blauwe zee en witte stranden? De aanblik van een palmboom zal u dan doen wegdromen naar zo’n plek. Palmbomen hebben een magische werking op vele mensen. Maar waarom zou u ze dan niet in uw eigen tuin zetten? Het Nederlandse klimaat leent zich steeds beter voor de palmboom.

Een voorbeeld van een palmboom die het Nederlandse klimaat prima aankan is de Chinese Palm. Dit zijn sterke palmbomen die langzaam groeien. In de winter kunt u het best de bladeren inpakken om te beschermen tegen vorst.

Olijfboom

Haal een stukje Zuid-Europa naar uw tuin met een prachtige olijfboom. De van oorsprong eeuwenoude boom staat prachtig in een grote pot. Klassiek, ruwe vormen, statig en exclusief. Eén of meerdere olijfbomen maken van uw terras een paradijs. In de winter kunt u het best de olijfboom beschermen, bijvoorbeeld door middel van een warmtelint.

tips exclusieve bomen

Italiaanse Cipres

Bent u wel eens naar de Toscane geweest? Dan zult u die prachtige Cipressen wel herinneren die menig oprijlaan of autoweg flankeren. Hoe mooi zou zo’n rij Cipressen staan langs uw oprit, of als haag langs uw tuin?

De Italiaanse Cipres is het hele jaar groen en geeft daarmee kleur aan uw tuin. Alleen bij strenge vorst hebben de Cipressen bescherming nodig.

Japanse Esdoorn

Een exclusieve boom die het heel goed doet in het Nederlandse klimaat is de Japanse Esdoorn. Deze boom kan heel goed tegen de winter. Het meest opvallende van de Japanse Esdoorn is het bladerdek, wat dieprood kleurt in de zomer.

De Japanse Esdoorn groeit niet snel, maar in de loop der jaren groeit deze boom uit tot een echte blikvanger in uw tuin. Plant hem daarom op een mooie halfschaduw plek, waar het iets beschermd staat tegen harde wind.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf die u kan helpen met tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft in de afgelopen 15+ jaar duizenden tuin ontworpen, aangelegd en onderhouden. Met al deze ervaring kunnen wij u voorzien van het juiste advies, helpen aan een exclusief ontwerp en zorgen voor een gedegen tuinaanleg. Ook het onderhoud nadien kunnen wij bij u uit handen nemen. Hierdoor hoeft u alleen nog maar van u tuin en van uw exclusieve bomen te genieten.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies