arrow_drop_up arrow_drop_down

Exclusieve tuinen

Bent u van plan om de tuin op de schop te gooien? Wilt u graag een volledige tuinrenovatie? Zoekt u naar een hovenier die u kan helpen bij het aanleggen van een exclusieve tuin? Hoveniersbedrijf Tuinier uit regio Rotterdam, Utrecht en den Haag kan u helpen! In dit artikel nemen we tips, ideeën en aandachtspunten met u door.

Ontwerp van exclusieve tuin

Het tuinontwerp vormt bij elk tuinaanleg project de basis en fundering. Zonder een gedegen tuinontwerp geen nieuwe tuin. Dit plaatsen wij zo stellig omdat het nut en de waarde van een tuinontwerp nog wel eens onderschat wordt.

exclusief tuinontwerp

Niets vergeten

Bij het maken van een tuinontwerp worden we gedwongen om goed over de tuin na te denken. Waar wilt u zitten? Wat wilt u in de tuin? Welke problemen komen daarbij kijken? Waar schijnt de zon s ’avonds? Waar schijnt de zon in de middag? Het zijn zo maar een paar voorbeeldvragen die bij het maken van een tuinontwerp beantwoord worden.

Maximale uit de tuin halen

Bij het maken van een ontwerp kijken we o.a. naar de ligging van de tuin. Dus ligt uw tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen? De ligging van de tuin kan van cruciaal belang zijn. Om het concreet te maken nemen we een voorbeeld met u door. Als u graag in de zon zin dan is het bijvoorbeeld belangrijk om het terras op een plek in de tuin te maken waar de meeste zonuren zijn.

Maar dat is het niet enige waaruit blijkt dat we het maximale uit de tuin halen. We kijken bijvoorbeeld ook naar wat er al is. Heeft u een eeuwenoude eikenboom in de tuin staan? En vind u die prachtig? Dan gaan we tijdens het ontwerpproces kijken hoe we deze het beste tot zijn recht kunnen laten komen.

Minder fouten

Een tuinontwerp maken heeft doorgaans als voordeel dat er minder fouten worden gemaakt. Dit vanwege het simpele feit dat alles goed is opgemeten en elk detail tot in de puntjes is uitgedacht. Hierdoor is de kans op te veel materialen, niet passende materialen of constructiefouten een heel stuk kleiner.

Grote exclusieve tuin

Een exclusieve tuin hoeft niet altijd een grote tuin te zijn. Al wordt dat wel heel vaak gedacht. Maar een exclusieve tuin kan zowel een kleine stadstuin zijn als een grote villatuin. De tuin wordt exclusief wanneer met bijzondere en prachtige materialen wordt gewerkt.

Leuke ideeën en tips

Om u inspiratie te geven of alvast enthousiast te maken nemen we een klein deel met populaire materialen en ideeën met u door.

Wellness materialen

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Daardoor wordt het steeds interessanter om langere tijd in de tuin te zitten. We zien dan ook een toenemende interesse in producten als een tuindouche, zwembad en jacuzzi. Dit soort producten maken de tuin een heerlijke plek om te zijn. Daarbij heb je de kans om je onttrekken aan de hitte die steeds vaker over het land trekt.

aanleg zwembad

Keramische tegels

WAUW. Het gebruik van keramische tegels geeft de tuin direct een exclusief karakter. Het type tegel is slijtvast en behoudt jarenlang zijn prachtige uitstraling. Het materiaal is doorgaans duurder dan een ‘gewone betontegel’ maar het blijft langer mooi en goed en het resultaat kan werkelijk verbluffend zijn.

Vrijstaande tuinkamer en overkapping

Een vrijstaande overkapping en/of een vrijstaande tuinkamer verbindt de woning met de tuin. Het maakt dat het aantrekkelijk is om hele dagen in de tuin te bivakkeren. Daarnaast lijkt de tuin direct exclusiever.

aanleg vrijstaande tuinkamer

Exclusieve bomen

U kent ze wel van de prachtige grote bomen? Er zijn heel veel bomen die je niet alledaags ziet. Om uw tuin exclusief te maken en te houden, adviseren we om te kiezen voor een exclusieve boom. Eén boom kan heel veel doen met de tuin en met zijn exclusieve karakter is het direct één van de eyecatchers.

exclusieve bomen

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies