arrow_drop_up arrow_drop_down
Grondwerk uitbesteden aan hoveniersbedrijf

Grondwerk uitbesteden aan hoveniersbedrijf

Tijdens het renoveren van een bestaande tuin of het aanleggen van een nieuwe tuin, vormen grondwerk en grondverzet de basis voor een groot aantal werkzaamheden. Uw tuinhuis of veranda heeft uiteraard een goede fundering nodig en om niet te verzakken heeft bestrating een uitstekende ondergrond nodig. De planten in uw tuin zullen ook blij zijn met een grond die goed door wortelbaar is en beschikt over voldoende voedingsstoffen.

Het graven van een kleine sleuf of het omspitten van uw tuin kunt u prima zelf doen, maar voor grotere graafwerkzaamheden is het inhuren van een professional een verstandige keuze. Een hovenier heeft veel ervaring met grondverzet en heeft het juiste materiaal in huis voor het goed kunnen uitvoeren van grondwerk. Denkt u dan bijvoorbeeld aan een minishovel of minigraver.

Afgraven tuin en afvoeren grond

Wanneer u een tuin aan wilt leggen of renoveren, zal de tuin afgegraven moeten worden. Onkruid, oude grond en boomwortels worden uitgegraven en vervolgens afgevoerd. Nieuwe vruchtbare grond komt er voor in de plaats. Met het afgraven van uw tuin wordt ook direct een fundament gelegd voor de nieuwe tuinindeling.

Niet alleen als u een tuin aan wilt leggen is er grondwerk nodig. Wat dacht u bijvoorbeeld van het aanleggen van een nieuw gazon of een nieuwe vijver? Of wanneer er nieuwe bomen geplant worden? Ook voor het ingraven van een trampoline of het plaatsen van een tuinhuis is het nodig om grond af te graven.

Kiest u ervoor om zelf deze grondwerkzaamheden te doen, dan kunt u vervuilde of oude grond met een aanhanger afvoeren. Het grondafval kunt u vervolgens kwijt bij de lokale milieustraat of u kunt er een grond container voor huren. Laat u het werk echter doen door een hoveniersbedrijf, dan hoeft u hier verder niet naar om te kijken; zij nemen dan al het werk voor u uit handen.

Tuin egaliseren of ophogen

Als uw tuin geëgaliseerd wordt, betekent dit dat de grond weer egaal en vlak wordt gemaakt. De belangrijkste reden om uw tuin te egaliseren is om te voorkomen dat er verzakkingen ontstaan. Bij het aanleggen van bijvoorbeeld een nieuw terras, oprit of tuinpad, is het essentieel om de ondergrond egaal te maken. Tegels en stenen kunnen op deze manier goed recht worden gelegd, maar u voorkomt er ook mee dat de grond verzakt of dat er problemen ontstaan met de afwatering.

Wist u dat uw tuin in de loop van de jaren een paar centimeter kan verzakken? De voornaamste oorzaak hiervan is het grondwater. Een tuin wordt dan ook vaak opgehoogd om verzakkingen in de bestrating of het gazon weg te werken. U kunt uw tuin echter ook laten ophogen om een verhoogd terras te plaatsen of voor de verbetering van de afwatering.

grondwerk hovenier

Wat houdt grondwerk precies in?

Bij het (opnieuw) aanleggen van uw tuin zal een hovenier het als snel hebben over grondwerk dat verricht moet worden. Maar wat houdt dat eigenlijk precies in? U zou grondwerk kunnen zien als de ondergrond van uw tuin. Het is daarom belangrijk dat u precies weet waar u wat wilt plaatsen, omdat ieder onderdeel in de tuin zijn eigen ondergrond nodig heeft.

Wanneer er grondwerk uitgevoerd wordt, zal de betreffende locatie worden uitgegraven en zal het zand worden verplaatst. Het op de juiste manier uitvoeren van grondwerk is erg belangrijk; u zult dit terugzien in het eindresultaat van uw tuin.

Grondwerk door hoveniersbedrijf Tuinier

Hovenier Tuinier verzorgt met hoge kwaliteit al uw grondwerken. Wij kunnen voor iedere tuin de ideale ondergrond maken. Heeft u ideeën of speciale wensen voor uw tuin? In combinatie met onze ervaring en vakkundigheid kunnen wij uw wensen omzetten in werkelijkheid.

Als u van plan bent om een compleet nieuwe tuin aan te leggen, of uw tuin wilt renoveren, dan komen er veel vragen op u af. Wij beantwoorden al uw vragen graag in een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek geven we u tips, maar kunnen we u ook gelijk een inschatting geven van de kosten.

Wilt u uw grondwerk laten verrichten door Hovenier Tuinier? Neem dan gerust contact met ons op. u kunt ons bereiken door gebruik te maken van het contactformulier. Wanneer u hier kort uw wensen aangeeft, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies