Zwembad aanleg: tips en ideeën  
3 min. leestijd

Zwembad aanleg: tips en ideeën  

Zit u eraan te denken om een zwembad in de tuin te nemen? Vraagt u zich af waar u op moet letten? En zoekt u tips en ideeën om een beeld te krijgen van de mogelijkheden? In dit artikel gaan we daar verder op in!

Waarom een zwembad?

De zwembadaanvragen in de afgelopen jaren zijn flink toegenomen. Dat heeft met name te maken met de weersverandering in Nederland. Voorheen waren het aantal warmtedagen in de zomer bijna op één hand te tellen. Echter is dat tegenwoordig niet meer zo. De temperaturen lopen flink op en het aantal warme dagen in een jaar lijkt alleen maar toe te nemen. En dat is voor veel mensen de reden dat men een zwembad in de tuin wil laten aanleggen. Een zwembad in de tuin zorgt voor een hoop vertier en de gewenste afkoeling.

Type zwembad kiezen

Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden als het gaat om zwembadaanleg. Zo kunt u voor een klein zwembad gaan, een groot zwembad, een rond zwembad en een vierkant zwembad. Ook zijn er allerlei verschillende zwembadtypes. We nemen ze met u door.

Overloopzwembad

Een overloop zwembad is een zwembad waarbij het water even hoog staat als de rand. Voordeel van dit bad is dat het heel snel gefilterd wordt. Daardoor blijft het water en het bad schoon en kunt u in alle rust zwemmen en dobberen.

overloopzwembad in de tuin

Ecologisch zwembad

Een ecologisch zwembad is een zwembad zonder schoonmaak chemicaliën. Dat wil zeggen dat het zwembad bijvoorbeeld geen chloor bevat en dat zwem allergieën vermeden worden. Nu horen we u bijna denken: “maar hoe blijft het water dan schoon.” Bij een ecologisch zwembad gebeurt dat op een duurzame manier met natuurlijke producten.

Monoblok zwembad

Een monoblok zwembad is een zwembad dat uit één stuk bestaat. Als je het heel erg plat slaat is het een grote bak of kuip die gevuld wordt met water. Het grote voordeel van een monoblok zwembad is dat deze snel geïnstalleerd zijn. Daarnaast zijn de zwembaden in allerlei verschillende vormen en maten te krijgen waardoor vrijwel elke wens ingevuld kan worden.

Waarom een inbouwzwembad?

Als we het over zwembaden hebben dan zijn er eigenlijk twee opties. Optie één is een opbouw zwembad. Dat is een zwembad die je kunt opzetten en die op het grondoppervlak staat. En optie twee is een inbouwzwembad. Een inbouwzwembad is een zwembad die in de grond gegraven zit.

Een ingegraven zwembad heeft ten opzichte van een opbouw zwembad een paar voordelen. We sommen ze voor u op:

Exclusief karakter van de tuin

Een inbouwzwembad geeft de tuin een exclusief karakter. Het ziet er vaak erg luxe uit en doet denken aan een prachtig vakantieresort. Zeker als je daar mooie zwembadverlichting, een zwembadhuis, tuindouches en een afgewerkte omgeving aan toevoegt.

Geen horizonvervuiling

Doordat het zwembad ingegraven zit wordt de horizon niet vervuild. Dat wil zeggen dat het zwembad mooi is weggewerkt en dat uw zicht niet belemmerd wordt.

aanleg en onderhoud inbouwzwembad

Permanent

Een inbouwzwembad is een permanente keuze. Iets wat bij een opbouwzwembad vaak niet het geval is. Het permanent kiezen voor een zwembad maakt dat het zinvoller is om goede accessoires, filters en pompen aan te schaffen. Hierdoor neemt het zwemplezier in positieve zin toe.

Eenvoudige instap

Het is veel makkelijker om in een inbouwzwembad te stappen. Dit omdat deze gelijkvloers is. Dat betekent dus dat u niet een trappetje moet beklimmen voordat u in het bad zit. Dat is naast erg handig en prettig ook nog eens een stuk veiliger.

Zwembad aanleg

Hoveniersbedrijf Tuinier is specialist in het aanleggen van zwembaden. In de afgelopen 15+ jaar hebben we honderden zwembaden ontworpen, aangelegd en onderhouden. Wij zijn met name actief in de provincies Utrecht, Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Veel van onze projecten vind je dan ook terug rondom Rotterdam, den Haag, Breda en Utrecht (stad).

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijden zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down