arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat kost het onderhouden van een zwembad?

Als u een zwembad wilt laten plaatsen in uw tuin, dan is het noodzakelijk om niet alleen stil te staan bij de kosten van de aanleg van het zwembad, maar ook wat het u gaat kosten aan onderhoud. Alleen dan kunt u een realistische inschatting maken van wat een zwembad u gaat kosten.

De onderhoudskosten van een zwembad kunt u in drie verschillende factoren onderverdelen. Allereerst heeft u te maken met de energiekosten voor het filteren en het verwarmen van het zwembadwater. Ten tweede moet u rekening houden met het vullen van het zwembad en tot slot zijn er de kosten die noodzakelijk zijn voor het onderhoud van uw zwembad. U wilt immers in een gezond zwembad zwemmen, nietwaar?

De energiekosten

U kunt de energiekosten, die gepaard gaan met het hebben van een zwembad, in twee categorieën onderverdelen. Aan de ene kant maakt u kosten, omdat er een filterpomp moet blijven draaien in uw zwembad. U heeft deze pomp het hele jaar nodig, al draait de pomp in de winter uiteraard niet zo lang als in de zomer. Dit kost u ongeveer 150 euro op jaarbasis. Voor deze prijs laat u de filterpomp draaien, kunt u automatisch het rolluik openen en sluiten en blijft de verlichting in de avond branden.

Daarnaast heeft u voor uw zwembad een verwarming nodig. Hiervoor wordt het meest gebruik gemaakt van een warmtepomp. Als u uw zwembad van april tot eind oktober wilt verwarmen, kunt u rekenen op gemiddeld 600 euro per jaar aan verwarmingskosten.

Bijvullen van het zwembad

Water kost geld. Voor het vullen van uw zwembad heeft u gemiddeld duizenden liters water nodig, afhankelijk van de grootte van uw zwembad. Wat hier de exacte prijs voor is kunt u nagaan bij uw waterbedrijf.

De hoeveelheid water die u per jaar nodig heeft voor uw zwembad, is van een aantal factoren afhankelijk. Het weer is daar één factor van. Als het heel erg warm is, zal er meer water verdampen. Dit heeft als gevolg dat het water bijgevuld moet worden.
Een andere factor is hoeveel u zwemt. Zwemt u veel, dan zal het water regelmatig moeten worden bijgevuld. Als u uit het water stapt, maar ook tijdens het zwemmen zelf, verdwijnt er veel water uit het zwembad.

De hoeveelheid regen dat in de zomer valt is ook een belangrijke factor. Wanneer het regent, wordt uw zwembad bijgevuld op een natuurlijke manier. Het onderhoud van uw zwembadfilter is ook een factor.

onderhoud zwembad

Onderhoudsproducten

Gezond en zuiver zwembadwater is een must als u wilt genieten van uw zwembad. Hiervoor dient u op regelmatige basis producten toe te voegen aan uw zwembad, zoals PH producten en chloor producten.

Hiervoor bent u per jaar gemiddeld 400 euro kwijt. Als u uw zwembad goed onderhoudt, zult u minder geld kwijt zijn aan deze producten. Wanneer het slecht weer is zal de waterkwaliteit veranderen en dient u ook producten toe te voegen. Alleen in de winter zult u bijna geen producten te hoeven gebruiken.

Zwembad aanleg en onderhoud!

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel legt jaarlijks honderden zwembaden aan. Benieuwd hoe naar de kosten, het proces en hoe wij in z’n totaliteit te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies