arrow_drop_up arrow_drop_down

Inbouw zwembad: welke mogelijkheden zijn er?

Een eigen zwembad in uw tuin is een enorme luxe. Er zijn verschillende mogelijkheden om een zwembad in uw tuin te realiseren, van een simpel opblaasbad tot een compleet op maat gemaakt zwembad van beton. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u een permanent zwembad? Dan kunt u deze laten ingraven in de tuin. Maar wat zijn de kosten van een zwembad in de tuin? Afhankelijk van uw specifieke wensen liggen de prijzen zo ongeveer tussen de 100 en 60.000 euro.

Wat is de prijs van een zwembad in de tuin?

Wilt u een leuk, simpel zwembad in de tuin tijdens de zomermaanden? Dan bent u voor een paar tientjes tot 100 euro klaar. Een opblaasbad kunt u kopen bij de betere doe-het-zelf zaak, maar ook gewoon in de speelgoedwinkel. Bent u van plan om zelf een inbouwzwembad te bouwen, dan kunt u rekenen op een paar duizend euro en een enorme tijdsinvestering. Een echt zwembad laten aanleggen, met een permanent karakter, kan als u tussen de 5.000 en 30.000 euro kunt investeren.

zwembad mogelijkheden

Voorbeeld van een zwembad met zwembadverlichting!

Goedkoop zwembad

Een geprefabriceerd foliebad heeft u al vanaf 7.000 euro. Dit prefab zwembad bestaat uit een soort frame waar folie in wordt gehangen. Dit folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en tekeningen. Een nadeel aan een geprefabriceerd zwembad, is dat er niet veel vormen en formaten beschikbaar zijn. Bent u een ervaren doe-het-zelver, dan zou u het bad zelf kunnen plaatsen. Toch zijn er verschillende werkzaamheden die u beter aan een professional over kunt laten. Dit om te voorkomen dat er op een later tijdstip problemen ontstaan.

Zwembad laten plaatsen

Een monoblok zwembad wordt gemaakt van polyester en kunt u vanaf 8.000 euro laten plaatsen. Een monoblock zwembad bestaat uit één stuk. Een groot voordeel van dit type zwembad is dat het vaak al binnen een paar werkdagen geplaatst kan worden. De levensduur is daarentegen niet heel erg lang. De prijs van een monoblock zwembad varieert tussen de 8.000 en 30.000 euro.

Keramische monoblock

Wilt u een keramische monoblock laten aanleggen? Dat kan vanaf 15.000 euro. Een keramische monoblock heeft over het algemeen dezelfde eigenschappen als één die gemaakt is van polyester, alleen is de samenstelling anders. Een keramische monoblock heeft een betere kwaliteit en gaat ook een stuk langer mee.

Bouwkundig foliebad

Ook kunt u vanaf 15.000 euro een bouwkundig foliebad laten aanleggen. Een bouwkundig foliebad is, net als een geprefabriceerd foliebad, afgewerkt met isolerende, gekleurde folie. De basis is echter anders; dat is namelijk een bouwkundige constructie met beton. Er gaat wel wat tijd inzitten om een bouwkundig foliebad aan te laten leggen, aangezien het veel tijd kost om een constructie te bouwen. U bent wel volledig vrij om de vormen en de afmetingen te bepalen, en dat maakt dit zwembad tot een aantrekkelijk type.

Betonnen zwembad laten bouwen

Wilt u een zwembad in uw tuin van gegoten beton? Dan bent u minimaal 25.000 kwijt. De kosten voor dit type zwembad kunnen snel oplopen. Het kan alleen gedaan worden door iemand die hierin gespecialiseerd is, maar u bent wel helemaal vrij wat betreft de grootte, de vorm en de diepte van uw zwembad.

Zwembad laten aanleggen?

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel legt jaarlijks honderden zwembaden aan. Benieuwd hoe naar de kosten, het proces en hoe wij in z’n totaliteit te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies