arrow_drop_up arrow_drop_down

Mooie bomen voor in een grote tuin

Heeft u de luxe van een grote tuin? Dan mogen grote bomen daarin eigenlijk niet ontbreken. U kunt kiezen voor een aantal grote bomen, bijvoorbeeld als achterste laag in uw tuin. Dan worden de bomen een soort afscheiding van uw erf. Maar één mooie opvallende boom midden op een groot groen gazon wekt onmiddellijk ontzag op. Het is een blikvanger die de sfeer van uw tuin bepaald. Gras, planten en mooie borders, het geeft uw tuin een prachtig aanzien, maar een mooie boom, daar kan eigenlijk niets tegenop. Een boom staat voor iets, trots geeft het een echt stuk natuur aan uw tuin.

Hoe kiest u de juiste boom?

Wanneer u een boom wilt kopen voor uw tuin, dan is het van belang om vooraf te bepalen wat de functie van de boom wordt. Wilt u de boom als achterste laag in uw tuin gebruiken? Misschien meerdere bomen langs op oprijlaan? Of wilt u de boom gebruiken als blikvanger in uw tuin? Een grote tuin heeft vele mogelijkheden. U kunt dus het best vooraf bepalen waar de bomen komen te staan.

Een grote boom kan het aanzicht van uw tuin flink bepalen. Dat geldt ook voor een boom die een opvallende vorm heeft, of bladerdek. Wilt u dat, of heeft u liever dat de bomen zorgen voor een rustig en neutraal aanzicht? Wanneer u weet ongeveer weet wat u zoekt kunt u op zoek naar de boom die bij uw plaatje past. Dit zijn enkele mooie voorbeelden:

De beuk

De beuk is één van de klassieke Nederlandse bomen, we kennen de beuk allemaal. Een van de grote voordelen van de beuk is zijn veelzijdigheid. De beuk als boom kan heel groot worden, namelijk wel 35 meter. Het bloeit in de lente, heeft groen blad in de zomer en kleurt prachtig goudbruin in de herfst. Maar de beuk is niet alleen als boom te gebruiken. De beuk kan namelijk ook gebruikt worden om een hele mooie haag te vormen. Daarmee kan de beuk als blikvanger fungeren, maar ook als rustpunt in de tuin.

beukenboom

De esdoorn

Wilt u een opvallende boom in uw grote tuin? Dan is de esdoorn een hele goede keus voor u. De esdoorn bestaat in verschillende varianten, zoals de Japanse- en de Bonte esdoorn. Beide bomen groeien vrij langzaam, maar ze zijn beide onmiddellijk sfeerbepalend in uw tuin. Het maakt niet uit hoe groot uw tuin is, de esdoorn zorgt voor kleur, sfeer en rust.

De bladeren van de Japanse esdoorn worden prachtig donker rood in de herfst. De Bonte esdoorn heeft zeer opvallende bladeren. Deze zijn geel-roze in de lente en worden roomwit met groene nerven in de zomer.

mooie bomen

De wilde paardenkastanje

Deze monumentale boom kent iedereen: de wilde paardenkastanje. Bekend om zijn bloei in de lente, met grote witte kaarsbloemen. Kunt u zich voorstellen hoe mooi deze boom in uw grote tuin zal staan? De bladeren zijn groot en zorgen daarmee voor veel schaduw.

Kastanjebomen zijn blikvangers maar bepaalde soorten worden ook veel gebruikt langs een oprijlaan. Hiervoor wordt meestal een soort gebruikt die geen vruchten krijgt. Er bestaat ook een kastanjeboomsoort die rode kaarsen krijgt in de lente, deze groeit minder hard en wordt niet zo groot als de wilde paardenkastanje.

kastanjeboom

Ontwerp, aanleg en onderhoud

Bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf die u kan helpen bij het aanleggen en onderhouden van bomen? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar duizenden tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud projecten afgerond. Bomen spelen daarin logischerwijs een belangrijke rol. Zo weten wij van de hoed en de rand en zijn wij er van overtuigd dat wij ook uw tuinproject tot een goed einde kunnen leiden.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies