Nieuwbouw tuin
7 min. leestijd

Nieuwbouw tuin

Woont u in nieuwbouw? Of bent u van plan om in nieuwbouw te gaan wonen? Dan willen we u van harte feliciteren! Wat we vaak zien bij nieuwbouw is dat in eerste instantie alle aandacht naar de woning gaat. En dat er in een later stadium aan de tuin wordt gedacht. Daar is wat voor te zeggen. Anderzijds is het misschien wel mooier en praktischer om in één keer naar dat totaalplaatje toe te werken

Voordelen van een nieuwbouw tuin

Een nieuwbouw tuin heeft ten opzichte van bestaande woningen en tuinen zo’n voordelen. We sommen ze voor u op:

Geen beperkingen

Wat je vaak ziet is dat bij een bestaande tuin een groot gedeelte van de structuur en indeling blijft staan. In veel gevallen logisch, omdat er goed is over na gedacht. Maar het mooie aan een nieuwbouw tuin is dat alles nog ingevuld moet worden. Van beplanting tot verlichting en van beregening tot terras!

Kale oplevering

Bij een tuinrenovatie heb je altijd te maken met een tuin die er al lag. Zodra u een volledige tuin metamorfose wilt zult u bij een bestaande tuin eerst de tuin moeten leeghalen! Het fijne aan een nieuwbouw tuin is dat deze kaal wordt opgeleverd.

Ontwerp van een tuin

Bij nieuwbouw is het ontwerp van de tuin van groot belang. Een goed ontwerp is de basis voor uw tuinaanleg. Bij het ontwerp moet er rekening gehouden worden met de ligging van de tuin. Ligt uw tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen? Door rekening te houden met de ligging van de tuin kan er een ontwerp worden gemaakt die aansluit bij uw wensen. Een voorbeeld daarvan die in relatie staat met de ligging van de tuin is: wilt u een terras in de tuin? En zo ja, wilt u dan in de middag de zon kunnen zitten of niet? Bij een tuin op het noorden heeft u doorgaans te maken met veel schaduw. Echter achter in de tuin is er vaak plaats voor zonnestralen. Als u wilt genieten van deze zonnestralen is het dus van belang om dit mee te nemen in het ontwerp.

tuinontwerp nieuwbouw

Verlenging van het huis

De tuin is steeds meer een verlengde van het huis. In veel gevallen wordt er dan gekozen voor aanbouw, denk aan: overkappingen, serres en veranda’s. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om het verlengen van het huis. Vaak wordt er gekozen voor enorm veel lichtinval, eventueel met openslaande deuren dat de tuin echt onderdeel van uw woning is (of andersom).

verlenging woning

Tips voor het verlengen van de woonkamer

  • Stem de kleuren van woning en tuin op elkaar af
  • Installeer een houtkachel, heather of verwarming zodat u ook op een iets koudere dag kunt genieten van deze heerlijke plek
  • Zorg voor een fijne zitplek
  • Installeer audio/video zodat u er niet meer weg te slaan bent
  • Maak gebruik van een uitgebreide buitenkeuken.

Tuinaanleg: waaraan denken?

Bij tuinaanleg komt heel wat kijken. Maar waar moet u zoal aan denken als u voor tuinaanleg kiest?

Tuinverlichting

Wilt u graag s ‘avonds een verlichte tuin, of maakt u dat niet uit? Een verlichte tuin geeft meer sfeer maar het weert ook ongewenste bezoekers.

tuinverlichting tuinaanleg

Beregening

Heeft u een tuin met veel levend groen? Wilt u geen gedoe met tuinslangen en koppelingen? Dan is het aanleggen van een beregeningssysteem een goed idee!

beregening tuinaanleg

Erfafscheiding

Erfafscheiden? Heeft u liever niet dat ze u van de openbare weg kunnen zien zitten? Of wilt u privacy ten opzichte van uw buren? Dan kunt u kiezen voor erfafscheiding. Maar voor welk soort erfafscheiding kiest u?

erfafscheiding tuinaanleg

Zwembad

Wilt u graag een zwembad in de tuin? Vroeger was het hebben van een zwembad zo goed als overbodig. Maar tegenwoordig worden de zomers steeds warmer. Het kan u de gewenste verkoeling geven op deze snikhete dagen.

zwembad tuinaanleg

Schuur

Wilt u graag het één en ander kunnen opbergen? Dan is het aan te raden om een blokhut of schuur in uw tuin te laten bouwen. Deze kunt u gebruiken voor het opbergen van gereedschap, fietsen of iets anders.

schuur tuinaanleg

Terras

Een heerlijke zitplek in de tuin? Wilt u dat deze overkapt is of maakt u dat niet uit? Het kiezen van een terras is erg leuk werk. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan de verschillende soorten materialen, verschillende kleuren en afmetingen.

terras tuinaanleg

Levend groen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen beter gedijen in een groene en natuurrijke omgeving. Wilt u een groot gazon of een klein gazon? Wilt u onderhoudsvrije beplanting of maakt u dat niet zoveel uit? Allemaal zaken om over na te denken!

beplanting en graszoden tuinaanleg

Hoogte verschillen

Bij een nieuwbouwwoning heb je niet vaak te maken met hoogte verschillen. Alleen, wat niet is kan nog komen. Hoogte verschillen in de tuin kunnen een mooi effect meegeven, daarnaast lijkt de tuin daardoor vaak wat ruimer. Maar dan is de vraag, hoe gaat u die hoogteverschillen overbruggen? Kiest u voor een buitentrap?

trap tuinaanleg

Vijver

Een vijver. Wilt u dat wel of niet? Een vijver heeft doorgaans wel wat onderhoud nodig, maar voegt zeker wat toe aan een tuin!

vijver tuinaanleg

Nieuwbouw tuin laten aanleggen!

Zoekt u een betrouwbaar hoveniersbedrijf die uw nieuwbouw tuin kan aanleggen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam) heeft meer dan 15 jaar ervaring als het gaat om tuinaanleg. Door de jaren heen hebben wij meerdere nieuwbouwtuinen aangelegd. Deze tuinen vindt u in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. We komen regelmatig op plekken als Gouda, Delft, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Alblasserdam en Dordrecht.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

 

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down