Overloop zwembad: ontwerp en aanleg
2 min. leestijd

Overloop zwembad: ontwerp en aanleg

Wilt u graag een zwembad in de tuin? En bent u benieuwd wat een overloop zwembad is? In dit artikel zoomen we verder in op de voor en nadelen van een overloop zwembad.

Wat is een overloop zwembad

Een overloopzwembad is een zwembad waarbij het water even hoog staat als de rand. Er ontstaat hierdoor een prachtig spiegeleffect en het zorgt ervoor dat de tuin en het zwembad perfect in elkaar overlopen.

Voordelen van een overloopzwembad

Een overloopzwembad heeft meerdere voordelen. We nemen ze in het kort met u door:

Schoon zwembad

Het grote voordeel van een overloop zwembad is dat het water snel gereinigd wordt. Dit komt omdat het water continue via de zwembadranden wegvloeit. Het water komt vervolgens met al het vuil in buffertanks terecht waar het gefilterd en gereinigd wordt. Door de snelle circulatie krijgen bladeren en vliegjes vrijwel geen kans om de bodem te bereiken.

Betere verdeling van chemicaliën

De chemicaliën die in een zwembad gebruikt worden, om het zwembad schoon te houden, worden in een overloopzwembad beter verdeeld dan in een ander type zwembad. Hierdoor houdt u het water beter schoon en heeft u minder chemicaliën nodig.

Geen zwembadrand

Het feit dat een overloopzwembad geen zwembadrand heeft kent meerdere voordelen. Zo ontstaan er minder snel golven. Hierdoor heeft u minder weerstand en kunt prettiger zwemmen. Daarnaast is het aanzicht een stuk mooier. U kunt bij een overloopzwembad naar uw tuin kijken waar u bij een ‘normaal’ zwembad tegen de zwembadrand aankijkt.

ontwerp en aanleg overloopzwembad

Exclusieve uitstraling

Een overloopzwembad ziet er heel exclusief uit en draagt in positieve zin bij aan de uitstraling van uw tuin en woning.

Verschillende vormen en maten

De mogelijkheden bij een overloopzwembad zijn heel veelzijdig. Zo kunnen we overloopzwembaden in verschillende vormen en maten maken.

Wat kost een overloopzwembad?

De kosten van een overloopzwembad kunnen enorm verschillen. Dat heeft te maken met de grote van het zwembad, de diepte van het zwembad en de afwerking in en rondom het zwembad.

Daarnaast blijft het vaak niet alleen bij het zwembad. In de praktijk merken we dat veel mensen ook de omgeving rondom het zwembad willen aanpakken. Dit omdat ze het exclusieve karakter van een overloopzwembad willen terugzien in de rest van de tuin. Daarnaast is het zonde dat wanneer u kiest voor een prachtig zwembad, dat de rest van de tuin achter blijft. De kans is groot dat u zich hier na verloop van tijd aan begint te ergeren waardoor het zwemplezier afneemt.

Doorgaans is het zo dat het aanleggen van een overloopzwembad tussen de 50.000 en de 80.000 euro bedraagt.

Aanleg overloopzwembad

Bent u opzoek naar een betrouwbaar hoveniersbedrijf die bekend is met aanleggen van overloopzwembaden? Zoekt u een hovenier in de omgeving van Rotterdam, Utrecht en den Haag die gespecialiseerd is tuinontwerp, tuinaanleg en zwembadaanleg? Door de jaren heen hebben wij honderden overloopzwembaden aangelegd en onderhouden. Met onze jarenlange ervaring durven wij te stellen dat wij ook uw droomtuin realiseren kunnen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijden zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down