Pergola bouwen
7 min. leestijd

Pergola bouwen

Een pergola in de tuin? Wilt u graag een pergola in de tuin? En bent u opzoek naar tips en ideeën? Of naar een hoveniersbedrijf die dit voor u kan regelen? In dit artikel nemen we alle ins en outs door als het gaat om het plaatsen van een pergola.

Ontwerp pergola

Het uiterlijk van een pergola’s kan erg verschillen. Dit heeft te maken met de vorm, de maat maar ook met het materiaal wat gebruikt wordt. We nemen de verschillen en mogelijkheden met u door.

ontwerp pergola

Materiaal

Pergola’s worden gemaakt van ijzer of hout. Hierin de juiste keus maken is moeilijker dan het lijst. Allereerst is goed om te kijken wat u het mooist vindt en wat het beste bij uw tuin past. Vervolgens moet u zich afvragen of u onderhoudswerkzaamheden wilt uitvoeren of niet? Zo hebben bepaalde houtsoorten regelmatig onderhoud nodig. Waar bijvoorbeeld ijzer of hardhout dat in mindere mate nodig heeft.

Maten

Pergola’s worden vaak op maat gemaakt. Dat maakt ook dat de pergola’s erg van elkaar verschillen. Zo zijn er pergola ontwerpen die heel breed zijn, maar zijn er ook pergola ontwerpen die smal en lang zijn.

Vorm

Zoals gezegd worden pergola’s in veel gevallen op maat ontworpen en aangelegd. Dat maakt dat er ontzettend veel verschillende vormen zijn. U kunt voor een rechthoekige pergola kiezen, voor een vierkante pergola, voor een pergola in een U-vorm maar ook voor rondvormige pergola’s.

verschillende vormen pergola

Meerdere pergola’s

Wat je regelmatig ziet is dat er gekozen wordt om meerdere pergola’s in de tuin aan te leggen. Bijvoorbeeld drie die kort achter elkaar staan of een hele reeks pergola’s die een pad vormen.

Meerdere liggers

Er is te variëren met het aantal liggers, liggers zijn de balken die op de staanders liggen. De variatie kan zorgen voor een leuk, speels en verassend effect.

Overkapping

U kunt van uw pergola ook een flexibele overkapping maken. Dit kan door te werken met doeken en lamellen. Hier zijn fantastische systemen voor waardoor u heel gemakkelijk en snel een beschutte plek kunt creëren.

overkapping pergola

Kindvriendelijk

Een pergola past zeer goed in een kindvriendelijke tuin. Het is erg aan te raden om een schommel aan de pergola te hangen. Hierdoor heeft u een prachtige pergola en uw kind heeft ontzettend veel spelplezier.

pergola met schommel

Klimplanten

U kunt ervoor kiezen om klimplanten tegen de pergola te laten opklimmen. De uitwerking hiervan kan zorgen voor een fantastisch beeld. Naast dat kan het ook een praktische uitwerking hebben, denk aan het krijgen van meer privacy. Zodra de klimplanten flink gegroeid zijn kan het zicht van buiten naar binnen flink afnemen waardoor de privacy toeneemt.

pergola met klimplanten

Pergola laten bouwen

Wilt u graag een pergola laten bouwen door een professioneel bedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meer dan 1000+ pergola’s ontworpen en aangelegd in regio Rotterdam. Benieuwd wat u van ons kan verwachten?

  • Advies over het materiaal van de pergola
  • Advies over het type pergola
  • Wensen en ideeën met u doornemen
  • Levering van hout en andere materialen
  • Stevige en stabiele pergola constructie
  • Handgemaakt en op maat gemaakte pergola
  • Beplantingsadvies indien nodig

Vrijblijvend kennismaken

Benieuwd wat wij verder voor u kunnen doen en hoe dat in z’n werk gaat? Of heeft u gewoon een praktische vraag of opmerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen!

Contact

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down