arrow_drop_up arrow_drop_down

Tuin met grote oprit

Heeft u meer dan één auto en wilt u graag een tuin met grote oprit? Of wilt u als u gasten ontvangt er zeker van zijn dat uw gasten de auto kwijt kunnen? In dit artikel nemen we de verschillende opties met u door als het gaat om een tuin met grote oprit.

Voordelen van een tuin met grote oprit

Een tuin met een grote oprit kan behoorlijk wat voordelen hebben. We nemen een paar van die voordelen met u door:

Eén of meerdere auto’s

Veel gezinnen hebben tegenwoordig meer dan één auto. Met een grote oprit kunnen er meerdere auto’s geparkeerd worden. Hierdoor hoeft u de auto niet in de berm of elders in de straat te zetten. Daarnaast heeft een grote oprit als voordeel dat u er beide in en uit kunt. Hiermee wordt veel irritatie voorkomen.

Verjaardag

Misschien herkent u het wel? U bent uitgenodigd op een verjaardag en komt aan op bestemming. Vervolgens blijkt dat er nergens een parkeerplek vrij is. Met als gevolg dat u moet betalen voor een parkeerplek of dat u de auto heel ver weg moet zetten.

Vaak zorgt dit voor veel irritatie, zeker als je er netjes bijloopt en het net op dat moment begint te regenen. Of wanneer u een groot, niet praktisch cadeau meebrengt die ook nog eens erg zwaar is.

Met een grote oprit voorkomt u problemen als deze. Hierdoor kunt u meerdere auto’s kwijt op uw eigen terrein.

grote oprit in tuin

Onderdeel van de tuin

Veel mensen denken dat een oprit een afzonderlijk deel van de tuin is. Echter hoeft dat niet zo te zijn. Er zijn genoeg opties en mogelijkheden waarbij de oprit en de tuin, één zijn. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er een aantal zaken heel belangrijk, namelijk:

  • Het ontwerp: het is heel belangrijk om veel aandacht te besteden aan het ontwerp. Klakkeloos van bestrating erin gooien geeft niet het resultaat wat u wenst. Met een goed ontwerp is overal goed over nagedacht en voorkom je teleurstelling.
  • Verhard of onverhard: ook is het goed om na te denken of u een verharde of onverharde oprit wilt. Dit is ook erg afhankelijk van het type tuin dat u heeft. Heeft u moderne tuin? Dan is een verharde oprit erg voor de hand liggend. Heeft u een ecologische tuin of een bostuin? Dan is onverhard het meest gekozen.
  • Materiaal: Er is ongelooflijk veel bestrating te verkrijgen. Het is goed om u te verdiepen in de verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Kijk hiervoor goed naar hoe uw tuin eruitziet en zorg dat dit goed op elkaar is afgestemd.
  • Mogelijkheden: de mogelijkheden betreft tuinaanleg en tuinontwerp zijn immens. Het is belangrijk om u hierin te verdiepen. Zo geeft bijvoorbeeld tuinverlichting extra body aan uw oprit. Daarnaast is het ook nog eens een stuk veiliger.

Grote oprit aanleggen

Heeft u een groot huis met een grote tuin en wilt u graag een grote oprit laten aanleggen? Of heeft u een wat kleinere tuin maar wilt u wel een grote oprit? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft in de afgelopen 15+ jaar meerdere creatieve ontwerpen gemaakt als het gaat om tuinen met grote oprit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten als het gaat om oprit ontwerp en oprit aanleg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies