Tuin met zwembad ontwerpen
3 min. leestijd

Tuin met zwembad ontwerpen

Wilt u graag uw tuin renoveren? Of heeft u een nieuwbouwwoning waarbij de tuin kaal wordt opgeleverd? Bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf die voor u een tuin met zwembad kan ontwerpen en aanleggen? In dit artikel nemen we een paar mogelijkheden met u door.

Ontwerp van tuin en zwembad

Het tuinontwerp vormt de basis van het project. Het zorgt er namelijk voor dat u vooraf goed inzichtelijk hebt hoe de tuin eruit komt te zien. Ook heeft u inzichtelijk hoeveel de tuin precies gaat kosten. Hierdoor wordt u niet achteraf op een nare wijze verrast. Daarnaast wordt alles uiterst nauwkeurig opgemeten waardoor de kans op fouten vrijwel nihil is.

Zoals u merkt is het ontwerp een heel belangrijk proces. Het zet vooraf de puntjes op de i zodat wij goed voorbereid te werk kunnen gaan.

zwembad ontwerp voor in de tuin

Verschillende soorten zwembaden

Zodra u een zwembad in de tuin wilt is het goed om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een overloopzwembad of een ecologisch zwembad? Of kiest u toch liever voor een monoblok zwembad.

Mocht u hier niet uit komen dan kunnen wij u voorzien van advies. Belangrijk is dat de keus voor een zwembad vooraf bepaald wordt. Hierdoor kunnen wij het zwembad meenemen in het ontwerp en de omgeving aan de hand daarvan intekenen. Het zwembad zal in dat geval vloeiend overlopen in de bijliggende omgeving waardoor het totaalplaatje werkelijk verbluffend wordt.

Bestrating rondom zwembad

Het is belangrijk om goed na te denken over de bestrating rondom het zwembad. Dit heeft meerdere redenen. Zo is het natuurlijk belangrijk dat de bestrating past bij uw tuinstijl. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar wat praktische aspecten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te kijken naar bestrating wat stroef is. Hierdoor heeft u extra grip en is de kans op een vervelende val zeer klein. Daarnaast raden we aan om bestrating te kiezen die niet extreem heet wordt. Niets is vervelender dan brandende voeten. Mocht u geen idee hebben welk type bestrating hiervoor geschikt is dan willen we u adviseren om eens te kijken naar keramische tegels. Dit type tegel wordt erg vaak gebruikt voor rondom het zwembad.

Tuindouche aanleggen

Een duik in het zwembad is erg lekker. Maar het afspoelen daarna hoort er zeker bij! Een tuindouche zou in dat geval ontzettend veel voordelen bieden. U kunt zich in dat geval douchen in de tuin. Zo hoeft u zich niet eerst af te drogen om naar binnen te gaan om vervolgens weer onder de douche nat te worden.

Een douche in de tuin bespaard een hoop tijd en schoonmaakwerk en is dan ook zeer aan te raden. De mogelijkheden hierin zijn enorm. Wilt u bijvoorbeeld een tuindouche met warm water of kiest u voor alleen koud water? Wilt u een tuindouche met afgeschermde overkapping? Of voldoet een beetje privacy voor u?

De tuin en omgeving

Zodra u in het zwembad zit is het prettig dat u kunt genieten van een rustgevende omgeving. Een omgeving die het zwemmen in uw eigen zwembad nog leuker maakt.

Zodra we het ontwerp maken kijken we naar verschillende aspecten. Zo houden we de balans tussen ruimte en volume goed in de gaten. En kijken we naar uw uitzicht op het moment dat u zich in het zwembad begeeft. Dit alles zorgt voor een optimaal resultaat die in z’n geheel aansluit bij uw tuinwensen.

ontwerp tuin

Hoveniersbedrijf Tuinier: ontwerp tuin en zwembad

Hoveniersbedrijf Tuinier uit de omgeving van Rotterdam, den Haag en Utrecht heeft 15 jaar ervaring als het gaat om tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. In de afgelopen jaren hebben we honderden zwembaden aangelegd en ontworpen. Met al deze ervaring zijn we ervan overtuigd dat we ook uw tuinwens tot een goed einde kunnen leiden.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijden zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down