Tuinhuis met overkapping
3 min. leestijd

Tuinhuis met overkapping

Op zoek naar een tuinhuis met overkapping? Zoekt u een hovenier die voor u een tuinhuis met overkapping kan maken? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar duizenden tuinhuizen met overkappingen gemaakt. Wij maken de tuinhuizen op maat zodat het maximale uit uw tuin wordt gehaald.

Wat is een overkapping?

Overkappingen in de tuin zijn vaak van aluminium en hout. Een overkapping is een geraamte met daarboven een dak. Onder een overkapping wordt vaak een heerlijke zitplek gecreëerd. Het voordeel van het dak boven uw hoofd is dat het sneeuw, zon en regen weert.

Wat is een tuinhuis?

Een tuinhuis is een klein en eenvoudig bouwwerk van hout of aluminium. Vaak wordt een tuinhuis gebruikt voor opslag. Denk aan het opbergen van gereedschap, fietsen of andere objecten.

Wat is een tuinhuis met overkapping?

Een tuinhuis met overkapping is een eenvoudige tuinschuur of tuinhuis waar je spullen in kunt opbergen. Aan de zijkant, voorkant of achterkant van het tuinhuis vind je een overkapping. Een bouwconstructie die bestaat uit staanders en een dak. Onder een overkapping wordt vaak een gezellige zitplek gecreëerd.

aanleg tuinhuis met overkapping

Aanleg tuinhuis met overkapping

Bent u druk bezig met het aanleggen of renoveren van uw tuin? En wilt u graag een tuinhuis met overkapping? Dan is het goed om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. We nemen er een paar met u door:

Maatwerk of standaard tuinhuizen met overkapping

Zodra u kiest voor een tuinhuis met overkapping zijn er twee mogelijkheden. U kunt kiezen uit één van de vele standaard bouwwerken. Maar u kunt ook kiezen voor een constructie die volledig op maat gemaakt is.

Voordeel van een op maat gemaakte constructie is dat het tuinhuis met overkapping volledig kan voldoen aan uw wensen.

Dak

Op uw tuinhuis met overkapping zijn verschillende daken mogelijk, namelijk:

 • Platdak
 • Schuindak
 • Zadeldak
 • Piramidedak
 • Lessenaarsdak

Om uw dak mooier te maken is het aan te raden om een groendak aan te leggen. Een groendak wordt ook wel een Sedumdak genoemd. Hierdoor wordt uw saaie grijze dak een prachtig groen geheel. Naast dat het aanzien van uw dak een stuk fraaier wordt, is het aanleggen van een Sedumdak ook nog eens goed voor het milieu.

Materialen

Bij het bouwen van een tuinhuis met overkapping wordt er vaak gekozen voor hout. Een ander veelgebruikt materiaal is aluminium. De keuze hiertussen wordt vaak gebaseerd op tuinstijl, tuinwens en tuinsmaak.

Hoveniersbedrijf voor aanleg tuinhuis met overkapping

Hoveniersbedrijf Tuinier bestaat inmiddels 15+ jaar. In deze jaren hebben wij duizenden overkappingen, veranda’s, tuinhuizen en pergola’s gemaakt. Wij kunnen het volgende voor u realiseren:

 • Maken van een ontwerp
 • Verwijderen van oude bouwconstructie
 • Bouwen van tuinhuis met overkapping
 • Leveren van materialen
 • Aanvullende materialen leveren + aanleggen (denkt aan tuinverlichting)
 • Aanleggen van groendak (optioneel)
 • Netjes achterlaten van uw tuin

Wij zijn gehuisvest in Krimpen aan den IJssel en werken binnen een straal van 75 kilometer.

Veel van onze bouwconstructies zijn dan te vinden in plaatsen als Rotterdam, den Haag, Utrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachtig in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down