arrow_drop_up arrow_drop_down
Vijver verwijderen: tips en mogelijkheden

Vijver verwijderen: tips en mogelijkheden

Wilt u uw vijver verwijderen uit uw tuin? Dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Er zijn een aantal mogelijkheden wanneer u uw vijver wilt verwijderen, namelijk het droogleggen van uw vijver, het inslinken van de vijver of het dempen van de vijver. Maar u kunt ook gewoon de vijver dichtgooien. In dit blog zetten we de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Redenen om uw vijver te verwijderen

Heeft u een vijver in uw tuin, maar bent u teveel tijd kwijt aan onderhoud? Ziet u er elke keer weer tegenop om de vijver schoon te maken? Dit kunnen redenen zijn om uw vijver te verwijderen. Het bespaart u niet alleen veel irritatie, het levert u ook nog eens veel tijd en rust op. Er kunnen echter ook andere redenen zijn waarom u uw vijver zou willen verwijderen. We bespreken de meest voorkomende.

De vijver ligt verkeerd

Heeft u een vijver, maar bent u niet tevreden met de ligging? Misschien heeft u een aantal jaren geleden uw huis gekocht en was er al een vijver. In de eerste instantie wilde u de vijver graag behouden, maar nu bent u van mening dat de vijver niet op een optimale plek ligt en wilt u er het liefste vanaf. Het kan ook zijn dat u uw tuin wilt renoveren en dat de vijver in de weg ligt. Liever wilt u op deze plek een overkapping of een mooie schuur. U kunt er dan voor kiezen om de vijver te verwijderen.

vijver dicht gooien

U wordt te oud voor het onderhouden van de vijver

Als u jarenlang heeft genoten van uw vijver en met plezier het onderhoud heeft gedaan, dan kan het pijnlijk zijn als u dit niet meer kunt doen wanneer uw leeftijd u in de weg zit. Als u de vijver door fysieke oorzaken niet meer kunt onderhouden, dan kan dit veel energie, tijd en frustratie opleveren. De vijver verwijderen is dan een logische keuze. U heeft geen intensief onderhoudswerk meer en door uw tuin opnieuw in te (laten) richten kunt u in alle rust genieten van uw tuin.

De vijver is altijd troebel

Is het onmogelijk om uw vijver helder te houden? Irriteert u zich elke keer weer aan het troebele water? Lukt het u simpelweg niet om het water helder te houden, ondanks al die uren die u heeft gestopt in het verbeteren van het wateroppervlak? De vijver verwijderen klinkt dan als een opluchting.

De vijver verwijderen, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn een aantal mogelijkheden als u de vijver wilt verwijderen:

Vijver droogleggen

Het droogleggen van de vijver is een eerste mogelijke stap. Zorgt u er dan uiteraard wel voor dat eerst de vissen een nieuw thuis krijgen.

De vijver dichtgooien

U kunt er ook voor kiezen om de vijver dicht te gooien. Er kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Misschien wilt u uw tuin een nieuw uiterlijk geven of wilt u de vijver dichtgooien voor de veiligheid van uw kinderen.

De vijver dempen

Een andere mogelijkheid is het dempen van de vijver. Dit is echter wel afhankelijk van hoe de staat van de grond is. Als er een harde onderlaag aanwezig is onder de vijver, zou dit er op de langere termijn voor kunnen zorgen dat het regenwater niet goed wegloopt. U kunt dus niet zomaar de vijver dempen. Het kan echter ook voorkomen dat de vijver nog inslinkt wanneer deze gedempt is. U kunt dus beter nog even wachten met het aanleggen van graszoden of het gazon in te zaaien op de oude plek van de vijver. Het zou namelijk kunnen voorkomen dat de grond verzakt.

Uw vijver laten verwijderen door Hovenier Tuinier

Woont u in de omgeving van Rotterdam, den Haag en Utrecht en wilt u uw vijver laten verwijderen? Hoveniersbedrijf Tuinier helpt u graag! Wij maken voor u een duidelijk plan van aanpak voor het verwijderen van uw vijver en uw hele tuinrenovatie.

Wilt u vrijblijvend advies omtrent het laten verwijderen van uw vijver? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken, maar u kunt ook gebruik maken van ons contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies