Villatuin aanleg

Heeft u een villa of een grote vrijstaande woning? En wilt u het exclusieve karakter van uw woning doortrekken in de tuin? In dit artikel schrijven we over trends, tips en nemen we belangrijke aspecten bij het aanleggen van villa tuinen door.

Ontwerp villatuin

De eerste stap bij het aanleggen van een villatuin is het maken van een gedegen tuinontwerp. Dit tuinontwerp moet de basis worden van uw droomtuin. Bij het ontwerp houden we rekening met een heel veel aspecten. Maar de belangrijkste basis van het ontwerp zijn uw wensen. We stemmen het ontwerp daar volledig op af.

Heeft u op het moment een prachtige en monumentale boom in de tuin staan en wilt u die graag behouden? Dan zullen we hier rekening mee houden in het ontwerp. Kiest u voor een zwembad in de tuin? Of sluit een zwemvijver beter aan bij uw wensen? Wilt u veel beplanting in de tuin of kiest u voor veel vierkante meters gazon?  De wensen van tuinliefhebbers lopen erg uiteen. En dat is maar goed ook. Wij willen voor u een unieke droomtuin creëren.

ontwerp van een villatuin

Ervaring en kunde

Bij aanleg van een villatuin komt veel kennis en kunde kijken. De exclusieve look van de woning moet worden doorgetrokken in de tuin. Hierdoor moet er op de juiste wijze met ruimte omgegaan worden. Daarnaast moet er goed gekeken worden welke producten en materialen er gebruikt gaan worden.

Door de jaren heen heeft Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam, den Haag en Utrecht) meerdere villatuinen aangelegd. Ter inspiratie sommen we veel geziene producten, toepassingen en materialen voor u op.

Welness

Veel villatuinen hebben een wellness deel aangelegd. U kunt hierbij denken aan een jacuzzi, zwembad of zwemvijver.

aanleg zwembad in villatuin

Uit ons portfolio: aanleg zwembad

Keramiek

Keramische tegels geven uw tuin het karakter wat bij uw woning past. Deze tegels zijn in verschillende maten en kleuren te verkrijgen en hebben een zeer duurzaam karakter.

Keramische tegels een veel gezien object in een villatuin

Buitenverlichting

Buitenverlichting mag eigenlijk niet ontbreken in uw villatuin. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is het natuurlijk fijn om ook s ’avonds van u tuin te genieten. Daarnaast weert het inbrekers en andere niet graag geziene gasten.

aanleg tuinverlichting in villatuin

Uit ons portfolio: voorbeeld van tuinverlichting met op de achtergrond exclusieve beplanting

Exclusieve beplanting

Exclusieve planten en bomen zijn imposante blikvangers die uw tuin eer aan doen. Voorbeelden van exclusieve beplanting zijn Bonsai bomen, Steeneiken of Olijfbomen.

Wij noteren uw wensen en kunnen u adviseren en een passend voorstel doen.  Vervolgens nemen wij dit mee in het beplantingsplan.

Privacy en veiligheid

Vaak zien we dat privacy en veiligheid voor bezitters van een villatuin van groot belang is. De mogelijkheden om dit te realiseren zijn ruim en uiteenlopend. Denk aan een zelfsluitende hekwerken of aan groene erfafscheidingen zoals prachtige bomen en hagen.

privacy en veiligheid bij aanleg van een villatuin

Uit ons portfolio: voorbeeld van erfafscheiding

Beregeningssysteem

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met droge en warme zomers. Voor een mooie groene tuin moet u in de zomer uw gazon en beplanting regelmatig van water voorzien. Bij aanleg van een beregeningssysteem hoeft u niet continue de tuinslang uit te rollen en te verleggen! Met de geavanceerde systemen van tegenwoordig zorgt u op afstand voor voldoende water.

Objecten

Verder zien we vaak dat er objecten aan de tuin worden toevoegt. Denk aan kunstvoorwerpen of aan grote bloembakken en potten. Vijver liefhebbers laten vaak grote of kleine fonteinen in de vijver installeren.

Onderhoud van een villatuin

Zodra u een tuin heeft aangelegd moet deze ook onderhouden worden. Bent u niet in staat, om wat voor reden dan ook, om uw tuin te onderhouden? Dan kunnen wij dit voor u uit handen nemen. We nemen veel voorkomende werkzaamheden met u door.

aanleg en onderhoud van een grote villa tuin

Gazononderhoud

Bij gazon onderhoud moet u denken aan werkzaamheden als: verticuteren, maaien, graskanten knippen en het bemesten van uw gazon.

Onderhoud bestrating

Bij onderhoud bestrating horen o.a. de volgende werkzaamheden: mos en alg verwijderen, het verwijderen van onkruid en evt. het herstraten van oprit of terras.

Boomverzorging

Kappen en vellen van bomen, eenmalig en periodiek snoeien en het verwijderen van boomstronken zijn voorbeelden van boomverzorging werkzaamheden.

Beplanting en borders

Voor maximale bloei en groei van beplanting en border voeren wij de volgende werkzaamheden uit: verwijderen en vervangen van beplanting, bemesten, onkruidvrij houden en scheer en snoei werkzaamheden.

Vijveronderhoud

Heeft u een vijver in de tuin en wilt u deze laten onderhouden? Wij maken deze blad en onkruidvrij, meten en beheren de waterwaarden en snoeien en onderhouden uw waterplanten.

onderhoud van een villatuin

Villa tuin laten aanleggen en onderhouden

Heeft u een villa en wilt u graag een tuin laten aanleggen die daarbij hoort? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft door de jaren heen heel wat villa tuinen aangelegd. Veel van onze projecten vindt u in plaatsen als Rotterdam, Utrecht, den Haag, Wassenaar, Bodegraven, Schoonhoven (en meer).

Wij kunnen u van A tot Z helpen bij het creëren van uw droomtuin. Van advies tot leveren van materiaal en van het creëren van uw droomtuin tot het onderhoud daarvan!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Misschien interessant?

Reactie plaatsen