arrow_drop_up arrow_drop_down

Vrijstaande overkapping

Bent u opzoek naar een vrijstaande overkapping? Wilt u graag een overkapping in de tuin zonder dat deze ergens aan vast zit? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden als het gaat om een vrijstaande overkapping.

Wat is een vrijstaande overkapping?

Een vrijstaande overkapping is een overkapping die vrij staat. Dit in tegenstelling tot het grote merendeel. Het is namelijk zo dat het grootste deel van de overkappingen in Nederland tegen een gevel geplaatst wordt.

Voordelen van een vrijstaande overkapping

Een vrijstaande overkapping heeft ten opzichte van een overkapping tegen de gevel meerdere voordelen. We nemen ze met u door:

Geen schade aan de gevel

Door de overkapping vrij in de tuin te laten staan voorkomt u schade aan de gevel. Iets wat enorm prettig is, zeker als u uw woning op ten duur wilt verkopen.

Mooiste stukje tuin

Een ander groot pluspunt is dat u zelf kunt bepalen waar u de overkapping plaatsen wilt. Heeft u bijvoorbeeld een tuin aan het water? En wilt u graag een prachtige zitplek aan het water creëren? Dan kunt u ervoor kiezen om daar de overkapping te plaatsen. Iets wat bij een overkapping aan een gevel niet zomaar lukt. Dit omdat er altijd een gevel aanwezig moet zijn.

Meerdere terrassen

Heeft u een grote tuin? Dan biedt een vrijstaande overkapping de mogelijkheid om meerdere luxe ogende terrassen aan te leggen.

Gebruik van de overkapping

Overkappingen zijn voor meerdere soorten gebruik erg handig. U kunt er een prachtig terras onder creëren maar u kunt onder een dergelijke overkapping ook een tuindouche aansluiten, een jacuzzi plaatsen of een klein zwembad aanleggen.

aanleg vrijstaande overkapping

Volop genieten

Een overkapping in de tuin is absoluut een aanrader. Het zorgt ervoor dat u profiteert van de zon, zonder dat u er last van heeft. Daarnaast zit u enigszins afgesloten maar gaat het niet ten koste van uw uitzicht. Een mooi voorbeeld daarvan zijn achterburen die via het bovenste raam uw tuin kunnen inkijken. Op het moment dat u onder de overkapping zit, zien ze u niet zitten. Maar u zit niet opgesloten zoals dat bij bijvoorbeeld een tuinkamer het geval is. Zo profiteert u van de open omgeving en van uw privacy.

Verschillende materialen

Een vrijstaande overkapping is van verschillende materialen te maken. Denk aan glas, hout, aluminium, kunststof of doek. Ook zijn er combinaties mogelijk. Zo kunt u voor een prachtig houten overkapping kiezen waarbij u aan de zijkanten een flexibel windscherm installeert. Zo kunt u spelen met de wind waardoor de situatie alsmaar aangenamer wordt.

Wat kost een vrijstaande overkapping?

Over het algemeen kost een vrijstaande overkapping meer dan een ‘vaste’ overkapping. Echter is het ook moeilijk om een prijsindicatie te geven. Dit omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn, denk maar eens aan:

  • Wilt u wel of geen stroom in de overkapping?
  • Wenst u een verwarming in de overkapping?
  • Is verlichting wel of niet gewenst?
  • Kiest u voor goedkoop materiaal? Of wilt u juist een duurzamer product?
  • Moet er een wateraansluiting aanwezig zijn?

Al deze mogelijkheden hebben invloed op de prijs. Echter om u toch een inschatting te geven moet u denken aan een prijs van tussen de € 2000,- en € 4500,- euro.

overkapping vrijstaand

Ontwerp en aanleg vrijstaande overkapping

Zoekt u een vakkundig hoveniersbedrijf die voor u een vrijstaande overkapping kan ontwerpen en aanleggen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel is voornamelijk actief in de regio Utrecht, Den Haag, Breda en Rotterdam.  In de afgelopen 15+ jaar hebben we honderden verschillende houtbouw projecten afgerond. Van overkappingen tot blokhutten en van complete tuinkamers tot pergola’s. Met al deze ervaring zijn we er dan ook van overtuigd dat we uw tuinproject tot een goed einde kunnen leiden.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies