arrow_drop_up arrow_drop_down

Waarom een permanent zwembad?

Een permanent zwembad in uw tuin, droomt u daar ook wel eens van? Een inbouw zwembad heeft u veel te bieden. U kunt bijna het hele jaar door aan uw conditie werken door dagelijks baantjes te trekken, en op warme zomerdagen kunt u heerlijk afkoelen in uw eigen privé zwembad. Maar wat voor verschillende soorten permanente zwembaden zijn er? En wat zijn de voor-, en nadelen wanneer u het vergelijkt met een opbouw zwembad?

Waarom kiezen voor een permanent zwembad?

Wanneer u besloten heeft om een zwembad in uw tuin te laten plaatsen, dan heeft u de keuze uit een inbouw zwembad en een opbouw zwembad. Een inbouw zwembad heeft een permanent karakter en is dan ook een stuk duurder dan een opbouw zwembad, die u op elk gewenst moment weer af kunt breken. Toch heeft een inbouw zwembad een stuk meer voordelen.

Het formaat

Een inbouw zwembad is vaak groter dan een opbouw zwembad. Inbouw zwembaden zijn ook dieper dan opbouw zwembaden. Een inbouw zwembad is gemiddeld genomen 1,8 meter diep en een opbouw zwembad 1,2 meter diep.

Integratie met uw tuin

U kunt een permanent zwembad perfect integreren in uw tuin. Wat dacht u van een terras dat u volledig laat aanleggen om het zwembad? Na het zwemmen kunt u dan heerlijk relaxen op het terras.

permanent zwembad

Beter overzicht

Wanneer u uw zwembad laat inbouwen, dan heeft u een stuk beter zicht op wat er gebeurt in het water. Dit is ideaal als u kinderen heeft die graag in het zwembad spelen. Een inbouw zwembad is namelijk gelijk met de grond, terwijl een opbouw zwembad boven de grond gebouwd wordt.

Lange levensduur

Een inbouw zwembad is een stuk sterker dan een opbouw zwembad en gaat langer mee. Bij een permanent zwembad hoeft u niet bang te zijn dat de constructie doorbuigt of dat het bad lek raakt. Een opbouw zwembad daarentegen is vaak kwetsbaarder. Deze wordt niet ondersteund en beschermd door omringende grond.

Verschillende soorten permanente zwembaden

Heeft u besloten om een permanent zwembad te laten plaatsen in uw tuin? Dan kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Prefab polyester zwembad

Een prefab zwembad is gemaakt van polyester en wordt ook wel een monoblock zwembad genoemd. Dit type zwembad is zeer populair. Het is een zwembad dat licht en sterk is en heeft een gladde structuur, wat prettig aanvoelt voor uw voeten en handen.

Een polyester zwembad is voorgevormd en wordt volledig ingegraven in uw tuin. Om dit bad te kunnen plaatsen heeft u een betonnen fundament nodig. Het voordeel van een polyester bad is dat deze gemakkelijk te onderhouden is.

Zwembad met stalen wanden

U kunt ook kiezen voor een permanent zwembad die voorzien is van metalen wanden. Ook dit type zwembad wordt volledig ingegraven in de grond. Qua prijs zijn ze goedkoper dan een prefab zwembad van polyester. Dit komt door de prijs van het materiaal. Een prefab zwembad kost tussen de 25.000 en 35.000 euro, terwijl een zwembad met stalen wanden tussen de 5.000 en 10.000 euro kost.

Betonnen zwembad op maat

Wilt u volledige vrijheid qua grootte, diepte en ontwerp? Dan is een betonnen zwembad op maat de beste optie. Dit type zwembad is enorm duurzaam, waardoor u er de rest van uw leven van kunt genieten. Voor een betonnen zwembad op maat bent u wel het meeste geld kwijt; de prijzen liggen tussen de 30.000 en 60.000 euro.

Zwembad laten aanleggen?

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel legt jaarlijks honderden zwembaden aan. Benieuwd hoe naar de kosten, het proces en hoe wij in z’n totaliteit te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies