arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een plunge pool?

Wat is een plunge pool?

Wilt u graag in zwembad in uw tuin of huis? Hoeft dit geen groot bad te zijn waarin baantjes getrokken kunnen worden, maar wilt u het bad juist gebruiken om even heerlijk te ontspannen? Dan is een plunge pool wat voor u. Een plunge pool is namelijk een klein bad dat ideaal is om te ontspannen na een (werk)dag. In dit artikel vertellen wij u alles over plunge pools en de voordelen daarvan.

Wat zijn de verschillen tussen een plunge pool en een normaal zwembad?

De naam van een plunge pool is afgeleid van een waterval. Het water dat naar beneden valt raakt de bodem en zorgt voor bodemslijtage. Het gebied onder de waterval, waar de meeste slijtage plaatsvindt, wordt ook wel de plunge pool genoemd. Een plunge pool is qua inbouw hetzelfde als een normaal zwembad, maar is een stuk kleiner. Hierdoor kan een plunge pool is bijna elke ruimte of tuin worden aangebracht. Daar waar er in een normaal zwembad ook kan ruimte is voor spelletjes en baantje trekken is een plunge pool juist ontworpen om even lekker helemaal niks te doen, heerlijk weg te dromen of gezellig met vriend of familie te ontspannen.

verschil plunge pool en zwembad

Wat zijn de voor- en nadelen van een plunge pool

Om een goede keuze te maken voor het type zwembad dat u in de tuin of in uw huis wilt plaatsen is het altijd goed om een voor- en nadelenlijst te maken. Om het voor u wat gemakkelijker te maken, helpen wij u graag en doen wij dat voor u. Bekijk de voor- en nadelen hieronder:

Voordelen:

  • Een plunge pool is de ideale ontspanningsplek en geeft de ruimte om even helemaal tot jezelf te komen of juist te genieten met geliefden en vrienden.
  • Een plunge is in te richten naar eigen wens. Zo kunt u zelf de lengte, breedte en diepte bepalen, maar ook kiezen waar u graag zitgelegenheid wilt aanbrengen. Ook is er de keuze om een trappetje aan te brengen.
  • Een plunge pool neemt weinig ruimte in beslag vanwege de kleinere afmetingen in vergelijking met een normaal zwembad. Hierdoor kan een plunge pool is vrijwel elke ruimte of tuin worden geplaatst.
  • De energiekosten van een plunge pool zijn een stuk lager dan die van een normaal zwembad. Dit is natuurlijk logisch vergeleken met de mindere hoeveelheid water die in het zwembad zit
  • Een logisch gevolg van het bovenstaande is dat het water in een plunge pool een stuk sneller verwarmd dan normaal gesproken. Wilt u dus in uw plunge pool stappen, maar is het water nog niet warm genoeg? Zet de temperatuur hoger en binnen korte tijd zit u in een lekkere watertemperatuur
  • Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk voordeel is het onderhoud van een plunge pool relatief weinig werk. Daar waar er in een normaal zwembad veel tijd in beslag neemt qua onderhoud, is een plunge pool een kwestie van weinig en snel onderhoud.

Nadelen:

  • Een van de weinige nadelen van plunge pools is het feit dat het zwembad niet geschikt is voor het trekken van baantjes en dat er niet in kan worden gespeeld met ballen en ander speelgoed. Daarnaast is een plunge pool vanwege de beperkte ruimte niet geschikt voor opblaas speelgoed.

Boven of onder de grond?

Of een plunge pool boven of onder de grond moet worden geplaatst is volledig uw keuze. Onder de grond vergt wat meer tijd om te plaatsen, boven de grond heeft als voordeel dat de temperatuur standaard iets hoger is. Een plunge pool die boven de grond wordt geplaatst kan naar eigen wens worden afgewerkt, bijvoorbeeld met hout.

Een plunge pool kopen?

Bent u overtuigd van de voordelen en prettige effecten van een plunge pool? Wilt u graag kijken wat de mogelijkheden zijn voor het aanleggen van een plunge pool in uw huis of tuin? Plunge pools zijn in alle soorten en maten aan te leveren. Voor meer informatie kunt u op onze website verder zoeken of vrijblijvend contact opnemen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies