Zwembad financiering: welke mogelijkheden zijn er?
3 min. leestijd

Zwembad financiering: welke mogelijkheden zijn er?

Een echt zwembad in de tuin is een grote wens van veel mensen. Nu de zomers in Nederland langer en warmer worden, wordt het ook steeds aanlokkelijker om een zwembad in de tuin aan te laten leggen. Hoe heerlijk zou het zijn om dagelijks wat baantjes te kunnen trekken? Niet in het drukke zwembad in het dorp, maar gewoon in uw achtertuin. Hoe blij zouden uw kleinkinderen zijn als u een echt zwembad had om in te spelen?

Het laten plaatsen van een zwembad in de tuin brengt natuurlijk kosten met zich mee. Niet iedereen heeft daar een spaarpotje voor. Misschien vraagt u zich af of u een financiering kunt krijgen voor de aanleg van een zwembad?

Een financiering voor een zwembad, kan dat?

Een zwembad in de tuin ligt binnen de financiële mogelijkheden van meer mensen dan u misschien verwacht. U kunt namelijk op meerdere manieren een financiering krijgen om uw droomzwembad aan te laten leggen.

Waar droomt u van? Een verwarmd zwembad met een jacuzzi als ware uw tuin een wellnessresort? Of droomt u van zo’n prachtig overloopzwembad? Een strak bad dat heel goed past in een moderne tuin. Uw wensen bepalen natuurlijk ook de kosten.

zwembad financiering

De kosten van een zwembad

Wanneer u kiest voor een ingebouwd zwembad in uw tuin, dan heeft u al een keus gemaakt voor kwaliteit. De tijd van opblaasbandjes is voorbij. Toch heeft u nog vele opties om uit te kiezen. De kosten van deze opties hangt af van de grootte, het gebruikte materiaal en eventuele extra’s (zoals verwarming).

De kosten voor een monoblok (prefab) zwembad liggen zo tussen de €7.500 en €25.000. Deze polyester baden worden in de fabriek al in de vorm gegoten. Daarom zijn ze lager in prijs dan een zwembad die speciaal voor u op maat wordt gemaakt. De prijs van zo’n op maat gemaakt bad ligt gemiddeld tussen de €30.000 en €40.000. Deze baden zijn duurder, maar gaan over het algemeen langer mee.

Zwembad financiering, de mogelijkheden

Een zwembad in uw tuin kunt u op drie manieren financieren, namelijk via een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of via uw hypotheek.

De voordeligste manier om het zwembad te financieren is door middel van een persoonlijke lening. U weet precies hoe hoog de kosten zijn en hoe lang de looptijd is. Bijkomende voordelen zijn dat de rente aftrekbaar is en dat een persoonlijke lening vrij snel afgesloten is. De looptijd van een persoonlijke rekening spreekt u af met de bank. Het lijkt aanlokkelijk om een lange looptijd af te spreken vanwege de lage maandelijkse lasten, maar u kunt veel kosten besparen door te kiezen voor een korte looptijd.

Wanneer u niet zeker bent van de totale kosten voor het aanleggen van het zwembad, dan kunt u beter kiezen voor een doorlopend krediet. Het aanleggen van een op maat gemaakt bad kan tijd kosten, en er kunnen onvoorziene kosten bijkomen. Met een doorlopend krediet kunt u geld opnemen wanneer nodig, alleen over dat geld betaald u rente.

Een zwembad dat aangelegd is in de tuin wordt gezien als een onderdeel van uw huis. U kunt het bij uw verhuizing niet eenvoudig laten leeglopen en meenemen. Dit is de reden waarom u een zwembad kunt financieren met uw hypotheek. U kunt dit echter alleen onder twee voorwaarden doen; of u heeft een overwaarde op uw huis, of uw huis is meer waard met het zwembad in uw tuin. Dit kunt u aantonen door een taxatie te laten doen. Het verhogen van uw hypotheek brengt kosten met zich mee, niet alleen voor de taxatie, maar ook notariskosten. Wanneer uw zwembad minder dan €25.000 gaat kosten, dan kunt u het best kiezen voor een persoonlijke lening.

zwembad in de tuin

Zwembad aanleg

Bent u opzoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in het aanleggen van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier legt jaarlijks tientallen zwembaden aan. Met al onze ervaring en kunde zijn we er dan ook van overtuigd dat we uw zwembadproject tot een goed einde leiden.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen