Zwembad in de tuin

Wilt u graag een zwembad in de tuin? Wilt u met warme dagen lekker afkoelen? Of wilt u het zwembad inzetten om dagelijks baantjes te trekken? Een zwembad is in iedere tuin een absolute meerwaarde!

Tegenwoordig worden er steeds meer zwembaden in tuinen aangelegd. Waar voorheen de zomers in Nederland vaak kwakkelend waren. Zijn ze tegenwoordig een stuk warmer. Er worden veel hitterecords gebroken en hittegolven komen steeds vaker en langer voor! Voor veel mensen reden om een zwembad in de tuin te laten aanleggen! Een zwembad in de tuin zorgt voor verkoeling en veel vertier.

zwembad aanleggen in de tuin

Verschillende soorten zwembaden

De eerste vraag die u zichzelf moet stellen is: wilt u graag een inbouw of een opbouw zwembad?

Inbouwzwembad

Een inbouwzwembad is de mooiste optie. Het brengt wel het nodige graafwerk met zich mee maar de afwerking is fantastisch.

voorbeeld van zwembad aanleg in de tuin

Opbouwzwembad

Een opbouwzwembad is een zwembad op de grond. Deze is niet ingebouwd. U zult als het ware het zwembad in moeten klimmen!

Van beide varianten zijn er veel verschillende vormen en opties. Vaak is de vorm, diepte en grootte afhankelijk van het doel van het zwembad. Wilt u er alleen in dobberen en afkoelen? Dan volstaat in veel gevallen een wat kleiner en minder diep zwembad. Wilt u echt baantjes trekken dan is een rechthoekig, groot en dieper zwembad aan te raden!

Aanleg zwemvijver

Een andere optie is het aanleggen van een zwemvijver. Een zwemvijver is een vijver die bedoeld is om in te zwemmen. Een zwemvijver is doorgaans dieper en groter dan een reguliere vijver. Hierdoor kunt u zorgeloos de vijver inspringen en heerlijk uw baantjes trekken.

Zwembad laten aanleggen

Wilt u een zwembad laten aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam, den Haag en Utrecht) heeft meer dan 15 jaar ervaring als het gaat om zwembadaanleg. Wij kunnen u adviseren ondersteunen op gebied van:

  • Ontwerp van de tuin
  • Grondverzet en zandafvoer
  • Aanleg bad
  • Vullen van het zwembad
  • Afwerking rondom het zwembad (denk aan: vlonder aanleg, bestrating, borders etc…)
  • Plaatsen van verlichting

aanleg vlonders, bestrating, gras en borders om het zwembad heen

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen