Zwembad verwarmen via de CV
3 min. leestijd

Zwembad verwarmen via de CV

Heeft u een zwembad in uw tuin? Of denkt u eraan om een zwembad aan te laten leggen? Een zwembad in uw eigen tuin biedt u de luxe van een sterrenhotel, maar dan in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis. Er zijn veel mogelijkheden en keuzes die u moet maken voordat u een zwembad aan laat leggen. U kunt kiezen wat voor grootte het bad moet hebben, de vorm en wat voor soort bad. Maar heeft u er al over nagedacht over de mogelijkheden van zwembadverwarming? Hierin investeren biedt u namelijk een aantal voordelen, ook wanneer u al een zwembad heeft.

De voordelen van een verwarmd zwembad

Van een zwembad kunt u normaal gesproken gebruik maken in de zomermaanden, dus in juni, juli en augustus. Door het gebruik van een verwarmingssysteem kunt u deze tijd flink verlengen. Van een zwembad met verwarming kunt u gebruiken vanaf april en zeker t/m september.

Met een verwarmingssysteem kunt u dus in een jaar twee keer zo lang gebruik maken van het bad. Zodoende geniet u veel langer van de investering, wat een zwembad toch zeker is.

zwembad verwarmen cv

De verschillende verwarmingsmethoden

Er bestaan verschillende manieren om een zwembad te verwarmen. Eén van de meest gebruikte manieren is via een warmtepomp. Dit is een vrij duurzame manier om het zwembad te verwarmen. Een andere milieubewuste keus kunt u maken door te kiezen voor verwarming via zonne-energie.

U heeft natuurlijk al een CV in uw huis. U kunt er ook voor kiezen om deze te gebruiken om het zwembad te verwarmen. Dit heeft enkele grote voordelen boven een warmtepomp en zonne-energie. Een zwembadverwarming via uw CV zorgt er namelijk voor dat het water zeer snel warm kan worden. Dit komt het comfort en gebruik ten goede. U stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in vanuit uw woonkamer, en korte tijd later kunt u genieten van uw bad.

Zwembad verwarmen via de CV

Het verwarmen van het zwembad kunt u dus laten doen via uw eigen CV. Zoals u weet, werkt uw CV ketel op gas. Bij verbranding van gas komt warmte vrij, deze warmte wordt afgegeven aan het water in het zwembad. De snelheid waarmee het bad verwarmd wordt hangt af van het rendement en het vermogen van uw ketel. Zeker wanneer u een HR ketel heeft is het aanlokkelijk om het zwembad te laten verwarmen via uw ketel. Een HR ketel heeft namelijk een rendement van 90%.

De kosten van CV verwarming voor uw zwembad

De kosten van het verwarmen van uw zwembad via een CV ketel zullen afhangen van wat voor type ketel u heeft. Een HR ketel zal uiteraard het voordeligst zijn, bovendien heeft deze de kortste tijd nodig om het water te verwarmen.

De kosten hangen dus af van het type CV ketel, maar worden ook bepaald door de grootte van uw bad. Als we uitgaan van een klein zwembad met een inhoud van 15 m³, en een HR CV ketel, dan zullen de kosten voor het verwarmen van het water van 15 naar 25 graden ongeveer €15 zijn. De kosten voor dezelfde procedure en ketel voor een groot zwembad (60 m³) zal rond €60 liggen.

Naast het opwarmen van het water, heeft u natuurlijk kosten voor het op temperatuur houden van het bad. Voor het bad van 15 m³ liggen deze kosten rond €3 per dag. De kosten voor het grote bad van 60 m³ zullen ongeveer €12,50 per dag zijn. De kosten van baden van andere formaten zullen hier uiteraard tussen liggen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down