Dakterras Capelle aan den IJssel

Heeft u een huis, penthouse of appartement in Capelle aan den IJssel. Of bent u van plan om een woning te kopen in Capelle aan den IJssel en zoekt u een hoveniersbedrijf die voor u dakterras ontwerp en dakterras aanleg kan realiseren? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meer dan 500+ dakterrassen gerealiseerd.

Kan ik een dakterras laten aanleggen?

Een dakterras aanleggen is vakkundig en specialistisch werk. Belangrijkste voorwaarde bij het aanleggen van een dakterras is dat uw dak de extra belasting aan kan. U kunt een dakterras aanleggen of renoveren zodra uw dak minimaal 250 kilogram per vierkante meter verdragen kan.

Als uw dak geen 250 kilogram per vierkante meter verdragen kan dan voldoet uw dak niet aan de gestelde eisen. Het is dat geval sterk af te raden om alsnog een dakterras aan te leggen. Het kan namelijk zeer onveilige situaties met zich mee brengen.

Behoort een dakterras niet tot de mogelijkheden? Maar wilt u toch af van die saaie grijze daken? Dan kunt u altijd nog kiezen voor een groendak. Een groendak wordt ook wel een sedumdak genoemd en draagt in positieve zin bij aan het milieu.

Ontwerp daktuin en dakterras

Daktuinen en dakterrassen kunnen erg van elkaar verschillen. Dit komt door de verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Denk aan:

 • Vorm van het dak
 • Ligging van het dak
 • Hoogte van het dak
 • Eventuele hoogteverschillen
 • Waar u het dak voor gebruiken wilt

Naast bovenstaande bepaald ook uw smaak voor een groot deel hoe uw terras eruit komt te zien. Belangrijk is dat het dakterras past bij de stijl van uw woning, penthouse of appartement. Vrijwel alles is mogelijk we nemen (slechts) een paar mogelijkheden met u door:

Keramische tegels

U kunt voor keramische tegels kiezen. Keramische tegels zijn duurzaam en krassen niet. Tegels van keramiek geeft uw terras een luxe uitstraling.

Glazen omheining

Om te voorkomen dat er mensen van het terras vallen is het belangrijk om uw terras te voorzien van een omheining. Door te kiezen voor een glazen omheining verliest u niet het prachtige uitzicht.

Verlichting

Tuinverlichting is in alle gevallen zeer aan te raden. Allereerst al om het feit dat het uw dakterras veiliger maakt. De kans dat u of uw gasten vallen of struiken neemt fors af. Daarnaast zorgt buitenverlichting ervoor dat u zowel s ‘avonds als overdag kunt genieten van uw prachtige dakterras.

ontwerp en aanleg daktuin en dakterras in Capelle aan den IJssel

Aanleg dakterras in Capelle aan den IJssel

Hoveniersbedrijf Tuinier is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van dakterrassen en daktuinen. Als uw hoveniersbedrijf in Rotterdam kunnen we u van A tot Z ondersteunen:

 • Analyse dak (is uw dak geschikt)
 • Advies en ondersteuning
 • Ontwerp dakterras
 • Levering van materialen (door de lucht of over de grond)
 • Aanleg of renovatie dakterras
 • Opruimen van puin en afval

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in de provincie Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook