Dakterras regio Zuid-Holland

Woont u in provincie Zuid-Holland of in omliggende provincies als Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant? Heeft u een woning, appartement, penthouse of villa met een dakterras of groot balkon? En vind u het tijd om deze aan te pakken? Zoekt u een professioneel en vakkundig hoveniersbedrijf die voor dakterras ontwerp en dakterras aanleg kan realiseren?

Wanneer een dakterras?

Heeft u nog geen dakterras maar wel een dak waar u het dak op wilt creëren? Dan zullen we eerst moeten bepalen of uw dak dit aankan. Niet elk dak kan zomaar een volledig terras verdragen. De constructie van het dak moet 250 kilogram per vierkante meter aan kunnen. Dat is de norm die wij gesteld hebben.

Ontwerp daktuin in Zuid-Holland

Elk tuinproject begint met een ontwerp. Het ontwerpen van een tuin, dakterras of daktuin is specialistisch werk. Het houdt veel meer in dan alleen het inrichten van de tuin. Bij het ontwerpen van een dakterras zijn er verschillende aspecten van cruciaal belang, zoals:

  • Ligging van het dakterras (ligt uw tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen?)
  • Vorm van het dakterras
  • Omgeving van het dakterras
  • Afmetingen van het dakterras
  • Wensen van dakterras bezitter
  • Smaak

ontwerp en aanleg van dakterras in zuid-holland

Ideeën en inspiratie

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als we het hebben over ontwerp en aanleg van een groot balkon of dakterras. Iedere wens en tuinstijl kan worden verwezenlijk. Heeft u nog geen idee hoe uw droomterras eruitziet? Dan raden we u aan om een moodboard te maken. Een moodboard is een verzameling van teksten, foto’s en plaatjes die uw smaak en wens visualiseert. Hoe uitgebreider het moodboard hoe duidelijker uw smaak en wens zichtbaar wordt.

We nemen een paar ideeën met uw door.

Verlichting

Het installeren van tuinverlichting is een absolute aanrader. Het maakt uw terras veiliger en het zorgt ervoor dat u ook in het donker kunt genieten van uw prachtige dakterras.

Beregening

Uw prachtige beplanting en gazon moet niet geel en verdord raken. De mogelijkheden met beregeningsystemen zijn enorm. Er zijn zelfs beregeningssystemen die u met uw telefoon kunt bedienen.

Elektra

Hier wordt niet altijd aan gedacht. Maar het installeren van elektra mag eigenlijk niet ontbreken. Met één of meerdere aansluitingen kunt op uw terras uw telefoon opladen of werken op de laptop.

Omheining

Logischerwijs moet er een omheining geplaatst worden, dit om te voorkomen dat mensen naar beneden vallen. Heeft u een mooi uitzicht? Dan is het slim om te kiezen voor een glazen omheining. Hierdoor verliest u niet het prachtige uitzicht.

Levend groen

Zodra u levend groen in de tuin aanlegt krijgt u het echte tuingevoel. Denk aan bomen, gazon, beplanting en bloemen.

Ondergrond

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om de ondergrond. U kunt kiezen voor vlonders maar u kunt ook kiezen voor bestrating. Ook hierin zijn verschillende materialen te verkrijgen. Kiest u voor keramische tegels of voor betonbestrating?

hovenier aanleg dakterras

Aanleg dakterras Zuid-Holland

Bent u opzoek naar een professioneel en vakkundig hoveniersbedrijf die meerdere jaren ervaring heeft met het ontwerpen en aanleggen van dakterrassen en daktuinen? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft door de jaren heen honderden dakterrassen, daktuinen en grote balkons ontworpen en aangelegd.

Wij kennen de moeilijkheden en uitdagingen waardoor het hele project vakkundig en efficiënt zal worden aangelegd.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in de provincie Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook