Dakterras Utrecht

Woont u in Utrecht en bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf die voor u uw dakterras aanleg kan realiseren? Heeft u al een dakterras of wilt u graag een volledig nieuwe daktuin creëren? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meer dan 800+ daktuinen ontworpen en aangelegd.

Kan ik een dakterras maken?

Heeft u nog geen dakterras en wilt u op een bestaand dak een terras maken? Dan is het belangrijk om te kijken of uw dak daar sterk genoeg voor is. Voor een dakterras moet uw dak minimaal 250 kilogram per vierkante meter aan kunnen. Kan uw dak minder aan? Dan is uw dak niet geschikt voor een dakterras.

Behoort een dakterras niet tot mogelijkheden? Maar wilt u uw dak wel opfleuren? Dan is het aanleggen van een groendak te adviseren. Een groendak wordt ook wel een sedumdak genoemd en kent meerdere voordelen. Zo draagt het bij aan een betere leefomgeving van mensen en dier.

Ontwerp daktuin in Utrecht

Het aanleggen en/renoveren van een daktuin begint altijd met een ontwerp. Het ontwerp vormt de basis van het project. Bij het ontwerpen van een dakterras of daktuin wordt er met veel aspecten rekening houden, denk aan:

  • Ruimte
  • Afmetingen
  • Wensen
  • Smaak
  • Omgeving
  • Eventuele hoogteverschillen
  • Ligging van de tuin

aanleg dakterras en daktuin in utrecht

Wensen en mogelijkheden

Of u nu een penthouse heeft met een groot dakterras of een klein appartement met een mooi balkon. De mogelijkheden bij het aanleggen van een dakterras of balkontuin zijn enorm en zeer divers. Er zijn veel verschillende producten, materialen en toepassingen. We nemen er een paar door.

Omheining en erfscheiding

Veiligheid is bij een dakterras van groot belang. We willen voorkomen dat iemand naar beneden valt. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een stevige en mooie omheining. Voorbeelden van erfafscheidingen zijn:

  • Schuttingen
  • Hekwerken
  • Hagen

Levend groen

Door planten en bomen aan uw terras toe te voegen creëert u een echte daktuin. Dat geeft een fijn gevoel en het aanzicht zal een stuk mooier worden.

Verlichting

Op een warme zomeravond heerlijk buiten zitten? Dan is het wel zo fijn dat uw prachtige terras vol planten en objecten volop zichtbaar is. Door het installeren van tuinverlichting heeft u niet alleen overdag een mooi dakterras, maar ook s ‘avonds.

Daarnaast maakt tuinverlichting uw dakterras een stuk veiliger. Kans op vallen of struikelen neemt aanzienlijk af.

Ondergrond

Kiest u voor een houten vlonder of wilt u graag een terras met keramische tegels? Er zijn meerdere opties en materialen mogelijk. U kunt deze afstemmen op uw smaak.

Aanleg dakterras in Utrecht

Wilt u graag uw dakterras door een vakkundig hoveniersbedrijf laten aanleggen? Door de jaren heen hebben wij meerdere daktuinen en terrassen aangelegd in Utrecht. Van grote tuinen bij penthouses tot kleine balkontuinen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in de provincie Utrecht en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook