Wat is de bloeitijd van een Hortensia?
3 min. leestijd

Wat is de bloeitijd van een Hortensia?

De Hortensia is met recht één van de populairste planten in de Nederlandse tuin. Er bestaan veel verschillende soorten van deze volop bloeiende plant, maar wat is de bloeitijd van de Hortensia? In dit blog bespreken we de soorten en de Hortensia bloeitijd.

Bloeitijd Hortensia Magic

Deze Hortensia doet zijn naam eer aan; de plant verandert namelijk ieder seizoen van kleur. Zodoende heeft u een Hortensia die bijna het hele jaar bloeit. Er bestaan verschillende typen van de Magic zoals:

  • Magica Revolution: deze Hortensia start met roze of blauwe bloemen, de kleur verandert in de loop van het jaar naar dieprood;
  • Magical Amethyst: een groen met roze bloem die ook weer verkleurt naar dieprood;
  • Magical Ruby Tuesday: dit soort start met rode bloemen, daarna verkleuren ze maar liefst vier keer per jaar. In het najaar heeft de plant prachtige herfstkleuren;
  • Daarnaast kun je kiezen voor Hortensia Magic soorten met koraalkleurige, witte en groene bloemen.

Bloeitijd Hortensia Macrophylla

De Hortensia Macrophylla staat ook wel bekend als de boerenhortensia. Deze plant bloeit in de zomer. De kleur van de grote bloemen verschillen; je kunt ze krijgen in wit, roze en blauw. De blauwe boerenhortensia zal van kleur veranderen in de loop van de zomermaanden. Als je de blauwe kleur wilt behouden, dan kun je aluin of aluminiumsulfaat toevoegen aan de grond.

hoe lang bloeit hortensia

Hortensia Annabelle

De Annabelle is een opvallende en gewilde soort Hortensia, waarschijnlijk dankzij de enorme groen-witte bloemen. Deze kunnen maar liefst een doorsnede bereiken van 25 cm. Door deze zware bloemen kunt u de plant het best wat ondersteuning geven door middel van stokken. De bloeitijd van de Annabelle is van juni tot september.

Bloeitijd Hortensia Paniculata

De Hortensia Paniculata wordt ook wel pluimhortensia genoemd. Hier bestaan verscheidene soorten van met verschillende kleuren en bloeitijden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Paniculata ‘Grandiflora’, deze bloeit vanaf juni met grote witte bloemen die vanaf september verkleuren van wit naar roze;
  • Paniculata ‘Pink Lady’, een pluimhortensia met kegelvormige witte bloempluimen die in mei opkomen. In het najaar verkleuren ze naar een mooie donkerroze kleur;
  • Paniculata ‘Limelight’, een heel aparte Hortensia met limoenkleurige bloemtrossen. Deze kleur bereikt u door de plant in vruchtbare en vochtige grond te plaatsen. In arme grond worden de bloemen wit. Hij bloeit van juni tot september.

Eikenblad Hortensia

Er bestaan verschillende soorten eikenblad Hortensia’s, zoals Hovaria en de Snow Queen. Het meest opvallende aan deze Hortensia’s is de bloeiwijze. De bloemen vormen lange witte trossen die in de herfst ook nog eens prachtig verkleuren. De bloeitijd is van juni tot oktober/november.

Hortensia’s laten planten en verzorgen door Hovenier Tuinier

Wilt u ook een prachtige Hortensia in uw tuin? Zoals u heeft kunnen lezen kunt u kiezen uit veel verscheidene soorten met verschillende kleuren bloemen en bloeitijden. Hovenier Tuinier helpt u graag bij het uitzoeken van uw Hortensia. Wij bepalen de juiste plek in uw tuin voor de plant en kunnen de plant ook planten en verzorgen. Wist u trouwens dat u de kleur van de bloemen van veel Hortensia’s kunt veranderen? Dit heeft te maken met de grondsoort en de voeding die de plant krijgt. Heeft u interesse in één van onze diensten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Reactie plaatsen