Gazon bemesting

Het bemesten van het gazon is erg belangrijk. Wilt u graag een gezond, onkruidvrij, vol en donkergroen gazon? Dan is het aan te raden om meerdere malen per jaar uw gazon te bemesten.

Voordelen van gazon bemesten?

Wij snappen dat u de vraag stelt, waarom zou ik mijn gazon bemesten? Wij noemen de voordelen van gazon bemesten voor u op:

  • Gazon is beter beschermd tegen ziektes
  • Minder snel verkleuring van het gazon
  • Herstel van het gazon gaat sneller
  • Dichte gras groei waardoor onkruid geen kans krijgt om te groeien
  • Minder kans op mos en viltvorming, dus hoeft u niet meermaals te verticuteren

bemesten gazon en gras

Welke meststoffen moet ik gebruiken?

Voordat u begint met bemesten is het goed om te kijken naar de samenstelling van de meststoffen. Er zijn verschillende redenen om meststoffen toe te dienen, hierdoor zit er veel verschil in de samenstelling van het product. Het verschil in samenstelling maakt dat u niet altijd dezelfde meststof kan gebruiken. Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende soorten meststoffen te verkrijgen. Wij gaan heel kort in op belangrijke elementen en diens uitwerkingen:

Stikstof

Stikstof zorgt ervoor dat het gras sneller groeit, daarnaast maakt het uw gazon groener van kleur.

Fosfor

Zorgt voor betere ontplooiing van uw wortel wat de groei van het gazon bevordert

Kalium

Kalium maakt het gras steviger en bestand tegen koud weer, warm weer en gazonziektes

Magnesium

Magnesium maakt dat het gras sneller hersteld van eerder opgelopen schade Dit zijn wel de belangrijkste elementen, echter wordt in sommige gevallen nog calcium, ijzer of zink toegevoegd.

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 750 tuinen voorzien van bemesting. Het bemesten van het gazon is een belangrijk onderdeel van gazononderhoud. Wilt u uw gazon laten bemesten door een professioneel en betrouwbaar hoveniersbedrijf?

gazon bemesting

Wanneer gazonbemesting?

Eigenlijk dient u het hele jaar het gazon te bemesten.

Gazonbemesting in het voorjaar

Het gazon bemesten in voorjaar zorgt voor een snelle aangroei en een groenere kleur. Aan te raden is om de maanden februari of maart aan te houden.

Gazonbemesting zomer

In de zomer is het vaak warm en droog. Daarnaast wordt het gazon intensiever gebruikt. Het bemesten in de zomer zorgt ervoor dat het gazon mooi en sterk blijft.

Gazon bemesten in het najaar

In de maanden september en oktober is het raadzaam om het gazon te voorzien van najaar bemesting. Dit zorgt voor goede groei van de wortel wat helpt om de winter goed door te komen. Mocht u een voorkeur hebben voor twee keer per jaar bemesten? Dan is het aan te raden om de zomerbemesting uit uw programma te halen! Het toedienen van een kwalitatief goede meststof in het voorjaar kan voldoende zijn.

Gazonbemesting uitbesteden?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wilt u een donkergroen, groeidicht en ziektevrij gazon zonder ernaar om te kijken? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u het volledige gazononderhoud uit handen nemen!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Ons werkgebied ligt binnen een straal van 75 kilometer. In deze regio, op plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Middelburg en Utrecht vindt u meerdere gazons met door ons bijgewerkte graskanten. Maar wij zijn ook werkzaam in plaatsen als Hellevoetsluis, Gouda, Rijswijk, Hoek van Holland en Spijkenisse.

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook