bijwerken van graskanten

Graskanten bijwerken

Graskanten bijwerken. Wilt u graag een verzorgd gazon die er super strak bij ligt? Dan is het afsteken van graskanten een niet te missen handeling.

Waarom graskanten bijwerken?

De reden dat we het gazon maaien heeft vaak twee redenen. Het is één goed voor het gazon, maar het aanzien wordt er ook vaak een stuk fraaier van. Moet gezegd dat het aanzien niet altijd verbeterd. Dit heeft in veel gevallen te maken met de graskanten. Het komt u vast herkenbaar voor dat u het gras gemaaid hebt, maar dat de graskanten er nog wat slordig bijliggen! Het periodiek knippen, snijden of afsteken (geef het beestje maar een naam) van graskanten lost dit probleem voor u op! Naast het visuele aspect heeft het ook een praktisch voordeel. U voorkomt dat uw gazon zich uitbreidt naar plekken die u vooraf niet in gedachten had. Bijvoorbeeld naar plekken waar u uw beplanting heeft staan.

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 8000 meter graskanten geknipt. Graskanten knippen is een belangrijk onderdeel van gazononderhoud. Wilt u uw graskanten bijhouden door een professioneel en betrouwbaar hoveniersbedrijf?

graskanten bijwerken

Hoe vaak graskanten bijwerken?

Graskanten bijwerken en bijhouden is een klus die u het hele jaar kunt uitvoeren. Echter is het heel gebruikelijk om dit tweede keer per jaar uit te voeren. Onze tip is om dit in ieder geval na uw eerste maaibeurt te doen, vaak vindt die plaats in de lente (maanden maart, april en mei). De tweede keer van dit periodieke gazononderhoud vindt vaak plaats in het najaar, zo aan het einde van uw maaiseizoen (maanden oktober, november).

bijgewerkte graskanten

Graskanten knippen en snijden

Het knippen en snijden van graskanten klinkt niet als een heel moeilijke klus. Moet gezegd dat de praktijk er vaak anders uitziet. Een belangrijk vereiste is ervaring, het is immers een precisie klus. Uiteraard is het zo, hoe vaker u graskanten bijwerkt, hoe beter het zal gaan. Naast ervaring is het belangrijk om goed gereedschap te hebben. Dat is een heel belangrijke basis om de kanten van uw gazon goed te onderhouden.

Bijhouden en bijwerken van graskanten

Wilt u graag strakke graskanten? Bent u er klaar mee dat uw gazon er wat rommelig uitziet? Of vindt u het vervelend dat delen van uw gazon zich in de tuinperken bevindt? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland) heeft maar liefst 15 jaar ervaring op het gebied van gazononderhoud. Wilt u uw graskanten periodiek en op een professionele wijze laten bijwerken?

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Ons werkgebied ligt binnen een straal van 75 kilometer. In deze regio, op plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Middelburg en Utrecht vindt u meerdere gazons met door ons bijgewerkte graskanten. Maar wij zijn ook werkzaam in plaatsen als Hellevoetsluis, Gouda, Rijswijk, Hoek van Holland en Spijkenisse.

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook