laatste keer gras maaien

Wanneer is de laatste keer dat ik het gras moet maaien?

De laatste keer gras maaien, wanneer en hoe doet u dat? Veel mensen doen het op de gok. Het tijdstip is echter heel belangrijk, daarnaast is het ook belangrijk hoe u het gras maait. In dit artikel kunt u alles lezen over de laatste keer gras maaien en winterklaar maken.

Het gazon winterklaar maken

Het gras van uw gazon zal het hardst groeien in het voorjaar. Hierna is het een kwestie van onderhoud om het gazon mooi te houden. U maait het gazon regelmatig en natuurlijk besproeit u het gras tijdens droge en warme periodes. Zodoende kunt u genieten van een mooie tuin tijdens deze zomermaanden. Als de zomer echter voorbij is, dan vraagt het gazon om een ander soort onderhoud. Het is nu tijd om het gras voor te bereiden op de winter. In oktober kunt u het gazon bijvoorbeeld nog eens licht bemesten. De herfst betekent vallende bladeren en takken, u kunt deze het best van uw gazon verwijderen met een hark of bladblazer. Het gras zou anders kunnen stikken onder het bladerdek. Dit is tevens de periode om te verticuteren. Hierdoor krijgt het gras meer ruimte om te ademen.

Laatste keer gras maaien

Behalve de genoemde wintervoorbereidingen, is het belangrijk om het gras te blijven maaien zolang het groeit. Stop dus niet met maaien na de zomer. U kunt er namelijk van uitgaan dat gras blijft groeien zolang de bodemtemperatuur tussen 5 en 8 graden ligt. De laatste jaren is de temperatuur bovendien nog vrij hoog tot laat in het jaar. Blijf daarom maaien totdat de temperatuur hieronder duikt. Dit is meestal rond eind november, dit is dan ook de juiste tijd om de laatste keer het gras te maaien. Hierbij is het belangrijk dat u het gras niet te kort maait. De meest gehanteerde maaihoogte voor gras is 3 tot 4 centimeter, kies nu echter voor 6 centimeter. De laatste maaibeurt is belangrijk om te zorgen dat onkruid niet tussen het gras kan opkomen, bovendien kan het gras nog iets groeien. Iets langer gras is beter bestand tegen de komende kou.

Gazononderhoud door Hovenier Tuinier

Wilt u de laatste keer gras maaien? In dit artikel heeft u kunnen lezen wanneer u dat het best kunt doen en op welke maaihoogte. Een mooi gazon is een verrijking van iedere tuin, maar het heeft veel onderhoud nodig om het optimaal te behouden. Heeft u er wel eens over nagedacht om dit onderhoud uit te besteden? Hovenier Tuinier helpt u hier namelijk graag bij! Met onze ervaring weten wij precies wat er nodig is voor een mooi strak groen gazon. Naast het onderhouden van gras kunt u bij ons voor nog veel meer diensten terecht. Zo verzorgen wij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van allerlei soorten tuinen. Ook leggen wij zwembaden aan en voeren het onderhoud hiervoor uit. Heeft u geen tuin maar wel een dakterras? Ook dan kunt u bij ons terecht voor ontwerp, aanleg en onderhoud. Heeft u interesse in één van onze diensten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook