mieren in gazon

Mieren in gazon bestrijden

Heeft u mieren in uw gazon? Overal het algemeen is dat een goed teken, want mieren zijn opruimers van de natuur. Ze voeden zich met andere beestjes die een plaag kunnen worden voor uw tuin. Het kan echter zo zijn dat een mierennest zo groot wordt, dat het schade toebrengt aan uw gazon. U kunt dit zien door kleine hoopjes zand die boven het gras uitsteken. U heeft dan een goede reden om de mieren te bestrijden. U kunt mieren voorkomen door uw gazon en tuin onaantrekkelijk te maken voor de mier. Als u last heeft van een mierenplaag, dan kunt u de mieren chemisch of natuurlijk bestrijden. De natuurlijke manier heeft hierbij de voorkeur. In dit artikel kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

Redenen waarom er veel mieren in uw gazon zitten

Mieren bouwen hun nest in en iets boven de grond. Ze hebben de voorkeur voor een beschutte tuin die rustig is en waar de grond goed droog is. Daarnaast trekken de mieren eerder naar uw tuin wanneer ze daar voeding en water kunnen vinden. Voldoet uw tuin aan deze voorwaarden? Dan is de kans groot dat er mieren naar uw tuin zullen komen. U kunt dit tegengaan door het gazon kort te houden, de grond vochtig, etensresten op te ruimen en vuilnisbakken buiten uw tuin te plaatsen. Daarnaast kunt u het best uw tuin zo netjes mogelijk houden. Verwijder dus afgevallen bloembladeren en ander tuinafval zo veel als mogelijk. Een tuin die goed verzorgd wordt trekt minder mieren aan. Een nest met mieren in uw gazon herkent u doordat het gazon gaat verkleuren op een bepaalde plek. Dat komt doordat de wortels worden aangetast. De mieren kunnen zich makkelijk gaan verplaatsen door uw tuin door tunnels te graven. Daarom is het van belang om de mieren in zo’n geval snel te bestrijden.

mieren gazon

Mieren bestrijden

Bepaalde insecten, zoals de langpootmug, leggen eitjes in het gras. Hierdoor zou u emelten (larven) in uw gazon kunnen krijgen. Mieren eten deze larven, dus het zijn eigenlijk natuurlijke bestrijders van ongedierte. Daarom kunt u er het best voor kiezen om mieren in uw gazon pas te bestrijden, als ze echt een probleem gaan vormen in uw tuin. In dat geval kunt u de mieren het best op een natuurlijke manier bestrijden. Chemische middelen helpen natuurlijk wel, maar ze zijn niet goed voor het milieu en daarom ook niet voor uw tuin. Ga op zoek naar de opening van het nest, u herkent dit door een hoopje zand in het gras. Om de opening van het nest strooit u epsomzout of maismeel. De mieren zullen deze middelen meenemen het nest in. Hierdoor wordt het gehele mierennest gedood. Als het geregend heeft na het strooien, dan zult u de middelen opnieuw moeten strooien.

Gazon onderhoud door Hovenier Tuinier

Mieren zijn slechts één van de mogelijke problemen die zich in uw gazon kunnen voordoen. Het verzorgen en onderhouden van uw gazon kan daarom best een hoop werk zijn. Heeft u er wel eens over nagedacht om het onderhoud van uw gazon uit te besteden aan een ervaren hovenier? Hovenier Tuinier heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van het gazon, tuinen, zwembaden en dakterrassen. Wij weten precies wat er nodig is om een gezond, groen en egaal gazon te bewerkstelligen. Wilt u het gazon door ons laten onderhouden? Heeft u interesse in één van onze andere diensten? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook