Hoe kan je mollen vangen?

Een molshoop is de nachtmerrie van iedere gazonliefhebber. Het is dan ook logisch dat u onmiddellijk denkt: Hoe kan ik mollen vangen? Er bestaan verschillende manieren om van mollen af te komen. Bij bepaalde methodes worden mollen gedood of raken ze bewusteloos. Dit zijn geen diervriendelijke manieren. Een mol heeft een belangrijke functie voor een gezonde grond, daarom kunt u er beter voor kiezen om mollen te vangen en verwijderen. U zou ze ook kunnen verjagen. In dit blog kunt u lezen hoe beide methodes werken.

Mollen vangen met een koker

De mollenkoker is een effectieve en diervriendelijke manier om mollen te vangen. U kunt deze in een winkel aanschaffen, maar u kunt er ook zelf een maken. De koker plaatst u aan het uiteinde van zijn gegraven gang. Wanneer de mol boven wilt komen om nestmateriaal te halen, dan loopt hij in de koker. Het deurtje van de koker sluit zich, hierdoor kan de mol niet ontsnappen. U kunt de mol nu uitzetten op een andere plaats waar veel gras en groen is, zoals een park ver weg van uw tuin.

Mollen voorkomen door middel van gaas

U heeft de mol gevangen en verwijderd, maar nu wilt u voorkomen dat het nog eens terugkomt. Dit kunt u doen door middel van mollengaas. Dit speciale gaas maakt het lastig voor mollen om via gangen bij uw gazon te komen. Het gaas plaats u aan de randen van uw gazon, steek het diep de grond in. Dit is een methode die erg goed werkt om mollen in uw tuin te voorkomen. Daarnaast is het een zeer diervriendelijke methode, veel beter dan mollenklemmen waardoor de mol zal sterven of ernstig gewond zal raken.

Hovenier Tuinier; ook voor het vangen van mollen

De aanblik van uw prachtige gazon kan aangetast worden door een aantal indringers zoals emelten en mollen. De mol is een zeer nuttig beestje, maar het kan ook voor veel overlast zorgen. Dat gaat zeker op wanneer de mol uw tuin heeft uitgezocht om te graven. U wilt natuurlijk niet dat uw gehele tuin verandert in een molshoop. Daarom kunt u bij het aantreffen van de eerste molshoop het best onmiddellijk actie ondernemen. Vindt u het lastig om zelf mollen te vangen en uit te zetten? Wij hebben daar alle begrip voor! Hovenier Tuinier helpt u dan ook graag bij het vangen en verwijderen van mollen. Misschien heeft u ook andere verzorging van uw tuin nodig? Wat dacht u van de aanleg van een grind pad, het snoeien van rozen of het onderhoud van uw zwembad? Heeft u interesse in één van onze diensten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag! hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook