Het onderhoud van een plunge pool

Het onderhoud van een plunge pool

Heeft u een plunge pool of wilt u een plunge pool aanschaffen? Bent u benieuwd naar de onderhoud die dit met zich meebrengt? Wij kunnen u alvast verklappen dat het onderhoud dat u aan een plunge pool heeft heel erg meevalt én dat er verschillende manieren zijn om het kleine beetje onderhoud wat er is ook nog eens tot een minimum te kunnen beperken. In dit artikel vertellen we u alles over een plunge pool en het onderhoud daarvan.

Een plunge pool, wat is dat?

Een plunge pool is een klein zwembad dat bedoeld is voor de ideale ontspanning. Even lekker tot rust komen onder het genot van een hapje, een drankje en eventuele gezelschap van vrienden en/of geliefden kan bij uitstek in een plunge pool. Vanwege de kleine afmetingen en de mogelijkheden tot mooie sfeerverlichting geeft het bad een heel knus gevoel en biedt het vele voordelen. Wat deze voordelen zijn? We sommen ze even op:

  • Een plunge pool kan in vrijwel elke tuin of ruimte worden aangebracht. Dit maakt de aanleg van een plunge pool relatief eenvoudig.
  • Een plunge pool is vrij goedkoop vergeleken met een normaal zwembad. De prijzen varieren tussen de 5.000 en 10.000 Euro.
  • Een plunge pool kan geheel naar eigen wens gemaakt worden. Zo kunt u het bad zelf inrichten met lig- en zitgelegenheden en kiezen voor verschillende kleuren en verlichting.
  • Een plunge pool heeft lage energiekosten vanwege de relatief kleine hoeveelheid water die moet worden verwarmd.
  • Een plunge pool warmt door deze kleine hoeveelheid water snel op.
  • Een plunge pool neemt vanwege de kleinere afmetingen en mindere hoeveelheid water weinig tijd en kosten qua onderhoud met zich mee.

Het onderhoud van een plunge pool

Hoe weinig is dat kleine beetje onderhoud dan precies?

Het onderhoud dat u aan de plunge pool heeft is het waarborgen van de waterkwaliteit. Door een goede pomp en zandfilter aan te brengen beperkt u deze werkzaamheden tot het minimum. De pomp en filter moeten af en toe worden geïnspecteerd op hun werking en worden schoongemaakt.

Wanneer het bad heeft opengestaan en er bladeren in zijn gevallen kunt u deze erg eenvoudig met een schepnetje verwijderen. Verdere onderhoudswerkzaamheden zijn het verversen van het water en het schoonmaken van de bad en de zijkanten.

Tips om onderhoud te beperken

Er zijn vele manieren om uw plunge pool zo schoon mogelijk te houden. Allereerst kunt u ervoor zorgen dat er minder zand en ander vuil in het bad komt door zelf met schone voeten en badkleding in de plunge pool te stappen. Daarnaast kunt u de plunge pool zowel ’s zomers als ’s winters afdekken met speciale afdekkleden die wij in ons assortiment hebben.

Ook zijn er diverse schoonmaakproducten in omloop om de kwaliteit van uw water zo hoog mogelijk te houden en kunt u eens in de zoveel tijd uw water verversen. Voor meer informatie over dit laatste kunt u altijd contact met ons opnemen.

Een plunge pool kopen

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een plunge pool en bent u blij met het weinige onderhoud dat deze baden met zich meebrengen? Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor een plunge pool in uw tuin? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren en helpen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook