onkruid tussen de tegels

Onkruid tussen tegels en klinkers

Heeft u last van onkruid tussen de tegels? Heeft u veel last van het terugkerende onkruid wat zich tussen de tegels nestelt? Wilt u er graag vanaf maar heeft u geen tijd om het zelf weg te halen? Of bent u opzoek naar een lange termijn oplossing zodat het onkruid minder makkelijk groeit of zelfs helemaal niet groeit? Onkruid is voor veel mensen een doorn in het oog. Eigenlijk groeit onkruid overal, de meest voorkomende plekken zijn:

 • Onkruid in gazon
 • Onkruid in vijver
 • Onkruid tussen de tegels
 • Onkruid in tuinperk
 • Onkruid in borders en bloembakken

onkruid tussen tegels

Bij het verwijderen van onkruid is het heel belangrijk dat u zorgvuldig aan de slag gaat. Als u het onkruid uit de grond trekt, zorg er dan voor dat u de wortel in zijn volledigheid meetrekt. Doet u dat niet dan blijft de wortel zitten en is de kans dat het op korte termijn weer op komt zetten erg groot. Er zijn naast onkruid trekken meer manieren om uw tuin onkruidvrij te maken. De meest biologische manier is onkruid verwijderen met kokendheet water. Moet gezegd dat één keer behandelen met heet water niet voldoende is, u zult dit zo’n drie tot zes keer moeten doen. Door dit meermaals uit te voeren put u de wortel uit met als resultaat dat het uiteindelijk afsterft. Ook voedingsstoffen rondom het onkruid zijn verbrand waardoor er op dat moment niets meer groeien kan. Nadeel van deze methode is dat het uw plantwortels ook kan aantasten. Een alternatief voor heet water is hete lucht. U brengt het onkruid in contact met hete lucht uit een onkruidbrander, hierdoor laat u de cellen van de onkruidplant knappen waardoor het onkruid definitief gedood is. Op het internet vindt u veel meer methodes. Echter zijn deze vaak verboden, denk aan:

 • Gebruik van azijn
 • Zout aanbrengen
 • Bestrijdingsmiddelen

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar in meer dan 1500 tuinen onkruid verwijderd. Onkruid is voor veel mensen een doorn in het oog. Wilt u er graag vanaf en bent u opzoek naar een hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland die het onkruidbeheer en onkruidbestrijding uit handen kan nemen?

bestratingonderhoud

Voorkomen is beter dan genezen

Logischerwijs is voorkomen beter dan genezen. In dit geval wil dat zeggen dat u beter kunt voorkomen dat er veel onkruid in u tuin groeit, dan dat u het telkens weer weghaalt. Onkruidbeheer lijkt een makkelijk uit te voeren klus, echter als u het goed wilt doen en op lange termijn resultaat wilt halen zult u toch moeten beschikken over de nodige vakkennis. We sommen een paar voorbeelden op waarbij u groei van onkruid kunt voorkomen:

 • Cacaodoppen in border aanbrengen
 • Bodembedekkers planten
 • Bij aanleg tuin onkruidwerend materiaal gebruiken zoals (worteldoek of voegmortel)

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wilt u graag een oplossing voor het onkruid wat tussen uw tegels groeit? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u van A tot Z helpen als het gaat om onkruidbeheersing.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Ons werkgebied ligt binnen een straal van 75 kilometer. In deze regio, op plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel en Utrecht vindt u meerdere gazons met door ons bijgewerkte graskanten. Maar wij zijn ook werkzaam in plaatsen als Lekkerkerk, Alblasserdam, Berken en Rodenrijs en Delft. Uiteraard zijn wij actief in veel meer plaatsen, we werken binnen de driehoek Utrecht, den Haag en Middelburg.

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook