onkruidbeheersing gazon

Onkruidbestrijding en beheersing

Heeft u last van onkruid in uw gazon? Wilt u graag af van onkruid in uw gras? Sommige mensen vinden het niet erg als er een klavertje vier zich tussen de grassprieten nestelt. Vind u het wel vervelend en wilt u er graag vanaf? In dit artikel schrijven we over onkruidbestrijding en onkruidbeheersing in het gazon! In veel gevallen groeit er onkruid in een slecht onderhouden gazon. Zo wordt het gazon te weinig bemest en gevoed, en wordt er tijdens het maaien een te korte maaistand aangehouden. Slecht gazononderhoud is bij veel mensen onbedoeld. Het gebrek aan tijd en kennis zijn vaak de grootste boosdoeners. Uiteraard groeit er niet alleen onkruid in een slecht onderhouden gazon. Het kan ook zeker voorkomen in een goed onderhouden gazon. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door vogels, zij nemen vaak zaden van onkruid mee in hun ontlasting. Deze wordt vervolgens op uw gazon gedeponeerd waardoor groei van onkruid in uw gazon ontstaat.

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar veel ervaring opgedaan als het gaat om onkruidbestrijding en beheersing. Onkruid bestrijden is een belangrijk onderdeel van gazononderhoud. Wilt u uw gazon laten onderhouden door een professioneel en betrouwbaar hoveniersbedrijf?

gazon bemesting

Voorkomen van onkruid in gazon

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook zeker bij gazononderhoud. Hieronder leest u tips om te voorkomen dat er onkruid in u gazon groeit:

Maai niet te kort

Het is belangrijk om het gazon niet te kort te maaien. Zo kunt u beter een hogere maaistand aanhouden en het gazon met grote regelmaat maaien, dan het aantal maaibeurten beperken door een korte maaistand aan te houden.

Voeden van het gazon

Voor uw gras is het belangrijk om gazonbemesting toe te dienen. Het is aan te raden om minimaal twee keer per jaar uw gazon te bemesten. Aanbevolen periodes zijn het voorjaar (maanden februari en maart) en in het najaar (september en oktober).

Omliggend onkruid verwijderen

Het is slim om omliggend onkruid te verwijderen. Het kan zijn dat er onkruid in uw perken zit, door daar kortom heen te maaien ontstaat het gevaar dat u zaden van onkruid verspreidt. Ook het afsteken en knippen van graskanten kan hier bij helpen!

onkruid gazon

Onkruid uit het gazon verwijderen

Is het kwaad al geschiedt en zit er al onkruid in het gazon? Dan zijn er meerdere mogelijkheden om deze uit het gazon te verwijderen.

Gebruik van onkruidsteker

U kunt onkruid verwijderen door een onkruidsteker te gebruiken. U verwijdert daarmee de wortels van het kruid wat niet gewenst is. Uiteraard kunt u ook onkruid met de hand uit het gazon plukken.

Gebruik van gazonmest met onkruidbestrijder

U kunt gazonmest met onkruidbestrijding gebruiken. Dit is veelal doeltreffend genoeg. Het gazonmest zorgt voor de gewenste gazonvoeding en de onkruidverdelger zorgt voor verwijdering en vermindering van onkruid. Hiermee slaat u dus twee vliegen in één klap.

Onkruidbeheersing uitbesteden?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wilt u een gazon zonder onkruid maar wilt u er zelf geen tijd aan kwijt zijn? Wij kunnen u helpen met onkruidbestrijding!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Wij werken binnen een straal van 75 kilometer. Meerdere malen hebben wij onkruidbeheersing en bestrijding uitgevoerd in Gouda, Spijkenisse, Delft, Gouda. Maar ook in Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Uiteraard zijn wij op veel meer plaatsen actief. Benieuw naar de mogelijkheden?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook