Robotmaaier instellen bij een grote tuin

Robotmaaier instellen bij een grote tuin

Heeft u een grote tuin en bent u het grasmaaien zat? Bent u opzoek naar een robotmaaier die geschikt is voor een grote tuin? In dit artikel gaan we daar verder op in!

Waarom een robotmaaier?

Een robotmaaier heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat u zelf geen tijd meer kwijt bent aan het maaien van het gras. Daarnaast ziet het gazon er altijd spic en span uit, wat uiteindelijk de uitstraling van uw woning weer bevordert. Maar er zijn veel meer voordelen te noemen. We nemen ze in het kort even met u door.

Geen nadelig effect voor het milieu

Een robotmaaier stoot tijdens het maaien geen schadelijke gassen uit. Hierdoor is het in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zitmaaier, of motormaaier, op benzine een duurzaam en milieuvriendelijk apparaat.

Robotmaaier instellen bij een grote tuin

Minder last van allergie

Heeft u bij het maaien vaak last van hooikoorts of graspollen? Dan biedt een robotmaaier uitkomst. Dit vanwege het feit dat u niet thuis hoeft te zijn wanneer er gemaaid wordt. Daarnaast wordt het gras dusdanig kort gehouden dat er geen allergenen door de lucht worden verspreid.

Regelmatig gemaaid gras

Met een robotmaaier heeft u een gazon dat regelmatig gemaaid wordt. Naast het voordeel dat het er erg strak uit ziet, is uw gazon hierdoor ook beter bestemd tegen bijvoorbeeld hittedagen. Daarnaast wordt het gras dikker, gelijkmatiger en krijgen onkruid of andere grassoorten minder de kans.

Worden robotmaaiers gestolen?

Toen de robotmaaiers net zijn intrede deden werden robotmaaiers nog wel eens gestolen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Veel robotmaaiers zijn uitgerust met allerlei nieuwe technologieën waardoor het bijna onmogelijk is om er één te stelen.

Wanneer is een robotmaaier geschikt?

Een robotmaaier is in principe altijd geschikt. Eigenlijk is er maar één voorwaarde en dat is dat u een gazon heeft. Robotmaaiers kunnen op grote grasvelden en kleine grasvelden maaien. Bij oppervlaktes van meer dan 5000 m2 is het aan te raden om een tweetal robotmaaiers in te zetten. Hierdoor blijft uw hele terrein mooi onderhouden.

Maar ik heb een helling in de tuin

Dat maakt niets uit. Robotmaaiers kunnen overal maaien. Op strakke velden, op velden met oneffenheden en dus ook op velden met een flinke helling. Robotmaaiers kunnen zelfs hun werk doen op een helling van 45 graden.

Maait de robotmaaier mijn planten omver?

Nee daar hoeft u niet bang voor te zijn. Bij het instellen van het apparaat geven we aan wat het gazon is. Hij zal vervolgens alleen daar maaien. Wel is het belangrijk om het gazon vrij te houden van materiaal. Stel u heeft een slipper op het gazon liggen dan kan het zijn dat hij hier overheen maait.

Robotmaaier instellen bij een grote tuin

Hulp bij het instellen van een robotmaaier

Zoekt u een dealer en/of een hoveniersbedrijf die u kan helpen bij het instellen van een robotmaaier? Hoveniersbedrijf Tuinier kan u hierbij helpen. Door de jaren heen hebben we honderden robotmaaiers geleverd en geïnstalleerd. Met onze ervaring en kunde kunnen wij ook uw tuinwens tot een goed einde brengen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook