troebel zwembadwater

Troebel zwembadwater: dit kunt u eraan doen!

Heeft u het zwembad weer klaar gemaakt voor de zomer? Water aangevuld, de pH-waarde gecontroleerd en het chloorgehalte op peil gebracht? Ondanks al uw moeite en onderhoud kan het toch zo zijn dat het zwembadwater troebel wordt na enige tijd. U kunt steeds slechter door het water heen kijken, het liefst wilt u toch zwemmen in mooi helder water? In dit artikel kunt u lezen hoe zwembadwater troebel kan worden en wat u ertegen kunt doen. Water is puur natuur! Het is dan ook moeilijk om het juiste evenwicht te vinden. Intensief gebruik, warm weer en onweer kunnen deze balans snel verstoren. Vooral de laatste twee doen de ontwikkeling van bacteriën en algen spectaculair stijgen en dat wilt u natuurlijk vermijden.

Het tegengaan van troebel zwembadwater

Zwembadwater staat onder invloed veel invloeden, niet alleen van het weer, maar ook van bacteriën door gebruik. Deze invloeden kunnen allemaal de helderheid van het zwembadwater aantasten. Het is daarom belangrijk om aan regelmatige standaard onderhoud te doen. Dit doet u ten eerste door goed te meten. Eén van de belangrijke waardes van het zwembadwater is de pH-waarde. De ideale waarde ligt tussen 7,0 en 7,6. Zit het water onder of boven deze waardes dan zult u moeten aanpassen met speciale middelen, deze heten pH-plus en pH-minus. Daarnaast moet het chloorgehalte goed op niveau zijn, dit niveau ligt tussen 1 en 2 mg/L. Wilt u liever geen chloor in het zwembad? Een zoutwatersysteem is dan ideaal voor u.

Zwembadwater weer helder maken

Wanneer u dit onderhoud regelmatig doet, dan zal uw zwembad minder snel troebel worden. Ondanks uw moeite zullen bepaalde omstandigheden echter het zwembadwater troebel kunnen maken. De volgende invloeden zorgen regelmatig voor troebel zwembadwater:

  • Een poolparty met veel gebruikers van het zwembad;
  • Warm weer, dit zorgt voor meer ontwikkeling van algen en bacteriën;
  • Onweersbuien zorgen voor vuilneerslag waardoor de waterkwaliteit enorm afneemt.

Het kan zo zijn dat het zwembadwater nog steeds troebel blijft, ondanks al uw verwoede onderhoudsactiviteiten. Er zit dan niets anders op dan een deel van het water uit het zwembad te pompen, ongeveer een derde. Hierna vult u dit aan met vers water. Controleer alle waardes van het water opnieuw en stel bij waar nodig.

Zwembad water troebel? Hovenier Tuinier lost het voor u op!

Is het water van uw zwembad troebel en lukt het niet om dit op te lossen? Hovenier Tuinier helpt u graag. Wij hebben veel ervaring met het aanleggen en onderhouden van zwembaden. Hierdoor kunnen we in de meeste gevallen snel vaststellen waardoor het water troebel is. Na het vaststellen zullen wij ervoor zorgen dat het water weer mooi helder wordt. U wilt natuurlijk wel van uw zwembad kunnen genieten in de zomermaanden. Schoon en helder water is daarvoor heel belangrijk. Hovenier Tuinier legt niet alleen zwembaden aan. U kunt bij ons terecht voor het ontwerpen, aanleggen en onderhoud van uw tuin. Daarnaast leggen we ook dakterrassen en dak- en gevelbegroeiing aan. Heeft u interesse in één van onze diensten? Neemt u dan contact met ons op, we helpen u graag!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook