dicht maken vijver

Vijver dicht maken!

Een vijver kan een aanwinst zijn voor een tuin, maar in andere gevallen ook een doorn in het oog en een punt van irritatie. Bent u uitgekeken op de vijver in uw tuin en wilt u deze weg halen? Het verwijderen van een vijver is niet heel moeilijk. Er kunnen echter een aantal problemen ontstaan wanneer u het achtergebleven gat niet op de juiste wijze opvult. Dit is een klus dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd. U wilt natuurlijk niet dat de nieuwe plannen voor de tuin later verpest worden door verzakkingen.

Het verwijderen van de vijver

Om de vijver in de tuin te verwijderen moet u als eerste het water uit de vijver pompen. Hierna blijft de lege vijver achter met vijver bak of vijverfolie. Het beste is om deze onmiddellijk te verwijderen voordat er weer water in komt te staan door regen. Het verwijderen kan nog best een flink karwei zijn. Wees voorzichtig met het verwijderen van de vijver bak, zorg ervoor dat u handschoenen draagt en dat de bak niet scheurt. Voor de vijverfolie geldt dat het redelijk vast kan liggen, zeker wanneer u jarenlang de vijver in uw tuin had. Wanneer de vijver bak of vijverfolie verwijderd zijn is het tijd om de ondergrond te controleren.

Wat voor soort grond heeft u in de tuin?

Een harde ondergrond op de bodem van de vijver betekent dat regenwater mogelijk niet goed weggevoerd kan worden. Bovendien is het van belang om te controleren wat voor soort grond u in de tuin heeft. Het gat waar de vijver zat moet weer opgevuld worden. Helaas kunt u daarvoor niet elk willekeurig soort zand gebruiken. Als u dat wel doet dan zal dit in de loop van de tijd voor problemen kunnen zorgen in uw tuin. De grondsoort waarmee u de vijver opvult moet hetzelfde zijn als de aanwezige grond in uw tuin.

vijver dicht maken

Het opvullen van de vijver

Wanneer u de juiste grond gevonden heeft om de vijver mee op te vullen dan kunt u beginnen. Het is van groot belang om de nieuwe grond goed aan te stampen tijdens het vullen. Wees hier heel strikt in want dit wordt vaak niet goed genoeg uitgevoerd. Als de grond niet goed is opgevuld en aangestampt dat zal de grond in de loop van tijd slinken en verzakken. Dat gebeurt zeker bij flinke regenval. Om er zeker van te zijn dat het gat goed is opgevuld kunt u beter een tijd wachten voordat u de tuin herinricht. Het zou zonde zijn wanneer uw nieuwe terras of gazon verzakt na een flinke regenbui. Het best kunt u een aantal flinke regenbuien afwachten, controleer hierna op verzakkingen.

U kunt het dempen van de vijver uitbesteden

Het lijkt zo’n eenvoudige klus, een vijver dicht maken. Had u verwacht dat er zoveel bij kwam kijken? Dit moet u echter niet tegenhouden om de nieuwe plannen voor uw tuin uit te stellen. U kunt er namelijk ook voor kiezen om het dempen en verwijderen van de vijver uit te laten besteden. Bij Tuinier weten wij precies hoe we op de juiste wijze uw vijver kunnen verwijderen en dempen. U kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring en liefde voor tuinieren en hovenieren. Woont u in Delft, Schiedam of Ridderkerk en wilt u een vijver laten dempen? Tuinier neemt al uw zorgen uit handen en zal u op professionele wijze van dienst zijn.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook