zoutwatersysteem

Hoe werkt een zoutwatersysteem voor een zwembad?

Heeft u een zwembad, maar bent u het zat om grote hoeveelheden chloor te gebruiken om het water schoon te houden? Een zoutwatersysteem is dan een oplossing voor u. De meeste mensen hebben hier wel eens van gehoord, maar weten niet precies wat het inhoud. In dit blog kunt u er alles over lezen.

Een zoutwatersysteem voor het zwembad

Een zwembad in uw eigen tuin is heerlijk, het geeft u de mogelijkheid om de hele zomer lang in uw eigen tuin te zwemmen. Tijdens de steeds warmer wordende zomers biedt een zwembad een welkome verkoeling. Helaas vergt een zwembad wel wat onderhoud, één van de nodige klusjes is het schoon houden van het water. Het water behoudt namelijk niet het gehele seizoen dezelfde zwemkwaliteit. Om het water te reinigen gebruiken de meeste mensen chloor, hier zitten echter verschillende nadelen aan. Voorbeelden hiervan zijn de geur van chloor en de irritatie aan ogen en luchtwegen. Hiervoor is echter een oplossing. Om te zorgen dat het water gedesinfecteerd wordt kunt u gebruik maken van een zoutwatersysteem. Dit is een effectief systeem dat algen en bacteriën voorkomt in uw zwembad.

Zout water met een zoutwatersysteem?

Het is een logische aanname dat een zoutwatersysteem zorgt voor zout water in het zwembad. Veel mensen vinden dit niet aantrekkelijk. Zout water binnen krijgen is eigenlijk nog minder fijn dan een bad met chloor. Deze aanname kan u tegenhouden om te kiezen voor zo’n systeem. Een zoutwatersysteem zorgt echter niet voor zout water. U kunt het systeem zien als een generator voor chloor. Het systeem maakt gebruik van 100% natuurlijk zwembadzout, dit wordt omgezet in koperionen en een kleine hoeveelheid natuurlijk chloor. Het natuurlijke zout en chloor ruik en proeft u niet in het zwembadwater, maar het houdt het water wel schoon.

voordelen zoutwatersysteem

Wat zijn de voordelen van een zoutwatersysteem

Het grote voordeel van een zoutwatersysteem is dat het continu zorgt voor schoon water in uw zwembad. Het systeem, dat via elektrolyse zout omzet in natuurlijk chloor, gaat constant door. U hoeft daarom zelf niet meer te zorgen voor het desinfecteren van het zwembadwater. Het is een proces dat zichzelf blijft herhalen. Daarnaast hoeft u veel minder gebruik te maken van zware chemicaliën, wat chloor gewoon is. U krijgt daardoor geen klachten meer van uw ogen of luchtwegen na het zwemmen. Bovendien is het beter voor het milieu en uw badkleding!

Een zoutwatersysteem laten installeren door Hovenier Tuinier

In dit artikel heeft u kunnen lezen wat een zoutwatersysteem voor het zwembad precies is. Bent u ook overtuigd geraakt van de voordelen van dit systeem en wilt u er één laten installeren? Hovenier Tuinier voert dit graag voor u uit. U kunt het elektrolyse apparaat bij ons aanschaffen, we installeren het natuurlijk ook voor u. Hovenier Tuinier biedt veel verschillende diensten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor het aanleggen van een complete tuin, een zwembad, een dakterras en dak- en gevelbegroeiing. Maar u kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor onderhoud van tuin, gazon, terras of zwembad. Heeft u vragen over uw tuin of zwembad? Wilt u een zoutwatersysteem in uw zwembad? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook