Vergroenen tuin in Rotterdam

Vergroenen tuin in Rotterdam

Bent u woonachtig in Rotterdam en wilt u graag uw tuin vergroenen? In Rotterdam is hier een subsidie voor beschikbaar! Het klimaat in Nederland is flink aan het veranderen. Hier speelt de gemeente Rotterdam op in! Door de klimaatverandering hebben we steeds meer te maken met extreme hoosbuien en flinke hittedagen. Meer groen in uw stad en/of tuin zorgt voor minder hitte. Door verdamping en schaduw neemt het groen veel hitte weg.

Tegels en asfalt doen eigenlijk het tegenovergestelde. Die houden de warmte vast en zorgen hierdoor dat de temperatuur toeneemt. Naast dat heeft meer groen in de stad nog veel meer voordelen. Het rioolstelsel kan de extreme regenbuien tegenwoordig niet tot amper aan. Het gevolg hiervan is dat kelders en straten blank komen te staan. Levend groen absorbeert regenwater waardoor de piekbelasting van het riool wordt verminderd. Naast deze twee zeer belangrijke voordelen. Heeft een groene leefomgeving nog meer voordelen, we sommen er een paar op:

  • Schonere lucht
  • Verhoogt biodiversiteit
  • Positief effect op de gezondheid van een mens
  • We voelen ons gelukkiger

De tuin groener maken, hoe doe ik dat?

Bent u van plan om de tuin te vergroenen? Dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. We nemen een paar voorbeelden met u door:

Schutting vervangen

Heeft u op dit moment een schutting in de tuin staan? Dan is het een idee om deze erfafscheiding te vervangen voor een haag. Denk aan de beukenhaag, buxushaag, laurierhaag, coniferenhaag, ligusterhaag of taxushaag.

Stenen eruit

Heeft u de hele tuin betegeld? Dan is het een idee om een gedeelte van uw tegels te vervangen voor een kleurrijk en donkergroen gazon. Naast de voordelen van een groenere tuin neemt het aanzien van uw tuin flink toe.

Vergroenen tuin in Rotterdam

Nieuw dak

Heeft u een overkapping, blokhut of schuurtje in de tuin staan? En heeft deze zo’n standaard zwart dak? Dan is het raadzaam om u eens te verdiepen in een groendak. Een groendak, ook wel sedumdak genoemd heeft meerdere voordelen. En kan zelfs op uw woning worden aangebracht.

Plaatsen van bloembakken

Een andere, en zeer makkelijk toe te passen optie is het plaatsen van meerdere bloembakken. Houdt u uw betegelde tuin liever in stand? Dan kunt u kiezen voor meerdere (grote) bloempotten met daarin mooie planten, bloemen of bomen.

Gebruik maken van deze subsidie?

Wilt u graag bijdragen aan een betere leefomgeving? Of wilt u al langer een mooiere tuin? En biedt deze subsidie voor u deze mogelijkheden? Dan is het raadzaam om de gemeenteraad te plegen! Deze kunnen u van A tot Z voorzien van de nodige informatie!

Tuin renoveren Rotterdam

Nu heeft u meer informatie over de beschikbare subsidie. Maar dan komt het punt. Wat gaat u met uw tuin doen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u daarmee helpen? Wij hebben de afgelopen jaren meerdere tuinen in Rotterdam ontworpen, aangelegd en onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden om van uw tuin een prachtig groen geheel te maken? Neem gerust contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook