Bestrating rondom zwembad

Bestrating rondom zwembad

Heeft u zwembad in de tuin of heeft u een woning gekocht met zwembad? Of heeft u nog geen zwembad maar bent u van plan om een zwembad aan te leggen? Bent u benieuwd welk type bestrating geschikt is voor rondom het zwembad? In dit artikel gaan we daar inhoudelijk op in!

Passend bij de uitstraling van de tuin

Een inbouw zwembad in de tuin maakt de tuin vaak erg luxe. En om het plaatje helemaal af te maken is het belangrijk dat u bestrating kiest die past bij de stijl van de tuin. Heeft u bijvoorbeeld een strakke/moderne tuin? Dan is het mooi dat u hier uw bestrating op aanpast. Heeft u geen strakke tuin maar meer een landelijke tuin? Dan is het aan te raden om voor een ander type bestrating te gaan!

zwembadbestrating zwembad

Niet glad

Tegels in combinatie met water kan soms voor gevaarlijke situaties zorgen. Situaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om te kijken naar tegels die niet glad worden. Door specifiek voor dit type bestrating te kiezen voorkomt u een hele hoop ellende en een boel ongelukken. Daarnaast verhoogt dit het plezier. Zo hoeft u niet bij elke situatie uit te kijken en kunt u, uw gasten of uw kinderen in alle vrijheid van het zwembad genieten.

Tegels met grip voor rondom een zwembad zijn er in allerlei kleuren, maten, materialen en soorten. Zo zijn er zogenaamde grip tegels met reliëf maar er zijn ook tegels met een ruwer oppervlak. Beide bieden meer grip waardoor de kans op een vervelende val een stuk kleiner wordt.

bestrating aanleg rondom zwembad

Bestrating die niet heet wordt

Misschien herkent u het wel: u loopt op het strand en het zand onder uw voeten is gloeiend heet. U weet van gekkigheid niet hoe snel u naar uw schoeisel of het water moet lopen.

Dit kan ook gebeuren met tegels rondom een zwembad. Er zijn namelijk tegels die gloeiend heet worden. Iets wat niet echt prettig aanvoelt. Daarom raden we aan om te kijken naar tegels die niet heel heet worden.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn keramische tegels, dit type tegel is erg duurzaam, reageert niet op chloor, heeft een vrij ruw oppervlak en is blijvend koel. Daarnaast zijn de mogelijkheden met keramische tegels oneindig. Zo zijn er zelfs tegels met een hout-look.

Omgeving aanpakken

Bij een mooi zwembad met mooie bestrating hoort ook een mooie omgeving. Dit zorgt ervoor dat u nog meer tot rust komt en nog trotser bent op hetgeen wat van u is. Uw tuin, zwembad en huis vormen dan namelijk een mooi geheel.

Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meerdere zwembaden ontworpen, aangelegd en onderhouden. Ook de omgeving rondom het zwembad hebben we meerdere malen ontworpen en aangelegd. Mooie voorbeelden daarvan zijn het aanleggen van zwembadoverkappingen, tuindouches, terrassen, pergola’s en overkappingen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijden zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook