Gras en gazon aanleg

Gras en gazon aanleg

Wilt u graag een gazon aanleggen in uw tuin? Dan zijn er twee mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om uw tuin in te zaaien met graszaad, maar u kunt ook voor graszoden kiezen. Het voordeel van graszoden is dat uw tuin in één keer voorzien is van een schitterend gazon. Bij het zaaien graszaad zult u geduldig moeten zijn voor een mooi groen geheel. Daarnaast is de kans op onkruidgroei een stuk groter bij graszaad dan bij graszoden. Bij graszoden krijgt onkruid niet de ruimte om te groeien!

Ligging van de tuin: schaduw of zon?

De ligging van de tuin kan van invloed zijn op uw gazonkeuze. Heeft u een tuin op het zuiden, noorden, oosten of westen? De verschillende liggingen zijn van invloed op de keuze waar u het gazon aanlegt. De reden hierachter is eigenlijk heel simpel: graszoden groeien op het moment dat het wordt blootgesteld aan zonnestralen. Dat betekent dus dat het niet handig is om graszoden te leggen op een plek waar nooit de zon komt. Let wel: er zijn natuurlijk plekken in de tuin die schaduwrijk zijn maar waar op momenten van de dag de zon wel komt. Dan is het goed om eens te kijken naar schaduwgazon. Dat is een type gazon die getest is in schaduwrijke omgevingen.

aanleg van gras en gazon

Graszoden leggen

De laatste jaren is het in Nederland zeer groeizaam weer dat maakt ook dat graszoden in principe het hele jaar door gelegd kunnen worden. Er moet alleen wel op een paar zaken gelet worden.

Vorst

Zodra de grond bevroren is kunt u geen graszoden leggen. De reden is dat de zoden door de bevroren ondergrond niet goed kunnen wortelen.  Gevolg is dat uw langzaamaan zullen afsterven.

Extreme hitte

Met extreme hitte de graszoden leggen is niet de beste optie. Dat heeft eigenlijk twee redenen. Allereerst is het zo dat de zoden opgerold binnenkomen, de temperatuur in de kern van de zoden is nog warmer dan de temperatuur aan de buitenzijde. Deze hitte kan niet weg waardoor er broei ontstaat. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de zoden. Moet gezegd dat hier wel een oplossing voor is, zo zijn er tegenwoordig gekoelde graszoden op de markt. Deze worden tot in de kern gekoeld waardoor de kans op broei zeer minimaal is, wat maakt dat u de zoden zonder problemen leggen kunt.

Het tweede punt is dat er na het leggen van de zoden de tuin besproeit moet worden. Zodra het extreem warm is en de zoden krijgen water dan is er kans op verbranding.

sproeien van gazon

Graszoden leggen: wat komt daarbij kijken?

Zodra wij uw graszoden gaan leggen voeren wij de volgende stappen voor u uit:

Ondergrond

We zorgen ervoor dat de grond onkruidvrij is. Vervolgens spitten we deze om en egaliseren we de grond. Na dat we deze stappen hebben uitgevoerd bemesten we de grond. Door de grond te bemesten krijgen de zoden direct belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor zullen de zoden eerder hechten.

Het leggen van de zoden

We gaan de zoden voor u leggen. Al snel is uw tuin een mooi groen gazon rijker. Na het leggen rollen we deze stevig aan. Vervolgens bewateren we de zoden!

Gazononderhoud

U heeft nu een prachtig gazon, alleen daar komen ook zeker wat gazononderhoudswerkzaamheden bij kijken, denk aan

graskanten knippen en steken

Gazonaanleg

Wilt u een gazon laten aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf? Hovenier Tuinier heeft jarenlang ervaring en al meer dan 2000+ gazons aangelegd. Wij kunnen u helpen bij het ontwerp de tuin, het aanleggen van het gazon en met het onderhouden van uw gazon. Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel werkt binnen een straal van 75 kilometer en heeft meerdere gazons aangelegd in Utrecht, Rotterdam en Den Haag en alles daartussenin, denk aan: Krimpen aan den Lek, Schoonhoven, Gouda, Dordrecht (enzovoort).

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook