grind in de tuin

Grind in de tuin: welke mogelijkheden zijn er?

Tuin grind zien we steeds vaker terug in de Nederlandse tuinen. Veel mensen kiezen voor grind vanwege het onderhoudsarme karakter. Daarnaast is grind natuurlijk stijlvol, voordelig en goed voor de afwatering van de tuin. Grind is bovendien multifunctioneel, het kan gebruikt worden voor het tuinpad, een oprit of voor de gehele tuin. Heeft u wel eens nagedacht over grind in uw tuin? In dit artikel geven we u tips om het goed toe te passen.

Waarom kiezen voor grind in de tuin?

Grind vergroot het gebruiksgemak van uw tuin. Ten eerste heeft u er weinig onderhoud aan, uw hoeft niet te maaien en geen onkruid te verwijderen. Daarnaast zorgt het voor minder vuil in uw huis dan wanneer u een gazon zou hebben. De tuin is een verlenging van ons huis, vooral in de zomermaanden. De praktische voordelen van grind komen hierdoor goed tot zijn recht. Daarnaast kunt u met grind alle mogelijke kanten op wat stijl betreft. We geven een aantal voorbeelden:

Een moderne stijl tuin of oprit

Wanneer we denken aan grind, dan zien de meeste mensen witte stenen voor zich. Grind is echter in veel verschillende soorten beschikbaar; wat kleur betreft, maar ook de vorm verschilt per soort. Een grindsoort dat erg goed staat in een moderne tuin is rond siergrind in een grijze kleur. Het grijs zorgt voor een moderne uitstraling, de ronde vorm geeft stijl. U kunt dit gebruiken in uw tuin, maar het is ook heel geschikt voor een oprit.

Een mediterrane stijl

Wit is ook een snelle keus voor grind in een tuin met een mediterrane sfeer. Maar juist door warme kleuren te gebruiken kunt u deze sfeer goed neerzetten. Denkt u eens aan de kleur van aardewerk potten of tegels rond een zwembad in Toscane. Deze zijn vaak rood, geel of een andere warme aardetint. U kunt door middel van grind deze stijl heel goed neerzetten. Combineer het met een olijfboom en uw mediterrane tuin staat als een huis!

Klassiek wit grind

Wit grind is nog altijd de favoriet van velen, dat is heel goed te begrijpen. Het is een grindsoort die voor veel tuinstijlen geschikt is; van modern tot landelijk. Wilt u toch iets anders dan de klassieke witte kiezels? Kies dan eens voor grind in een andere vorm, zoals splitgrind.

Verschillende vormen tuin grind

Tuin grind bestaat niet alleen uit witte ronde kiezels. Behalve verschillende kleuren kunt u natuurlijk ook kiezen voor andere vormen. Dit zorgt voor een andere look in uw tuin. Zogenaamd splitgrind is een gebroken steen. Dit soort grind zorgt voor een ongedwongen, stoere en robuuste look. De klassieke ronde vormen van kiezels geven juist weer een zachtere uitstraling.

Tuin grind tips

Als u voor grind in uw tuin kiest, zorg er dan voor dat u het netjes afwerkt. U kunt dit doen door een goede afrastering te maken waar het grind tussen komt te liggen. Daarnaast is het verstandig om grindmatten of worteldoek op de grond te plaatsen voordat u het grind eroverheen aanbrengt. Hierdoor zorgt u ervoor dat er geen onkruid door het grind kan opkomen. De matten gaan bovendien verzakkingen tegen, dit is vooral belangrijk voor een oprit van grind.

Ontwerp, aanleg en onderhoud van uw tuin

Grind is een prachtig materiaal voor de tuin; het is onderhoudsvriendelijk, stijlvol en goed voor de afwatering. Zou u ook gebruik willen maken van deze voordelen? Misschien wilt u een nieuwe oprit, een terras of pad van grind? Hovenier Tuinier kan alles voor u uit handen nemen. Wij bespreken de mogelijkheden met u en zorgen voor precies de sfeer die u voor ogen heeft. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!

hoveniersbedrijf rotterdam

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook