gazon besproeien

Hoe groot is een plunge pool?

Een plunge pool is een zwembad met kleinere afmeting dan een normaal zwembad. Het bad is zeer geschikt voor ontspanning. Zo heeft het bad verschillende lig- en zitplekken waar men even tot rust kan komen na zware inspanning, een werkdag of gewoon even zomaar. Plunge pools zijn er allerlei soorten en maten. Zo zijn er verschillende standaardmaten, maar kan een plunge pool ook op maat worden gemaakt en aangelegd. Bent u benieuwd naar de grote van een plunge bad, de mogelijkheden en de voordelen van een plunge bad? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool is afgeleid van een waterval. Daar waar het water naar beneden valt, raakt het namelijk de bodem. Deze aanrakingen met de bodem zorgen voor een soort bad onderaan de waterval. Dit door de natuur gecreëerde bad wordt een plunge pool genoemd. De plunge pools waar wij het over hebben zijn kleine zwembaden die u in uw tuin of zelfs in uw huis kunt aanbrengen. Vanwege de kleine afmetingen past een plunge pool in vrijwel elke ruimte of tuin. Plunge pools zijn bedoeld voor mensen die graag ontspannen in het water. Dit kan alleen onder het genot van een boek of ander vermaak, maar zou ook in gezelschap van vrienden en/of geliefden kunnen. Plunge pools hebben verschillende voordelen. Zo is het bad vanwege de kleine afmetingen behoorlijk goedkoper dan een normaal zwembad, vergt het weinig onderhoud en onderhoudskosten, is het bad op maat te verkrijgen, warmt het snel op en kost het weinig energiekosten. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen die wij nu even buiten beschouwing laten. Een plunge pool heeft verschillende lig- en zitplekken en is voorzien van alle gemakken om tot rust te komen. De standaardversies bevatten lig- en zitgelegenheden op standaardplekken, maar dit is ook naar eigen wens in te vullen.

hoe groot plunge pool

Hoe groot is een plunge pool?

Zoals gezegd zijn plunge pools op maat te fabriceren. De standaardmaten zijn 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Om een plunge pool op maat te laten maken wordt er een meerprijs gehanteerd. Een plunge pool is standaard 125 centimeter diep, maar kan worden verdiept tot 140 of zelfs 150 centimeter. Om de ideale sfeerervaring te creëren in een plunge pool zijn er verschillende sfeermakers aan te brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld mooie ledverlichting aan uw plunge pool toevoegen. Om gemakkelijk in en uit te stappen kunt u ervoor kiezen om een trap in of aan uw plunge pool aan te brengen. Wanneer u ervoor kiest om een plunge pool aan te schaffen moet u er met het bepalen van de maat rekening mee houden dat de plunge pool kan aankomen op de plek van bestemming. Kan de pool door de verschillende ingangen of via buiten op de gewenste plek komen? Door dit uit te zoeken voorkomt u problemen bij levering.

 

Plunge pool laten inbouwen

Als u graag een wat grotere plunge pool wilt dan is het wellicht fijn om dit bad in de grond te plaatsen. Zo oogt uw tuin minder vol. Plunge pools kunnen op allerlei manieren worden geplaatst. Boven de grond, volledig in de grond of een tussenoplossing. Een kleine plunge pool kan prima boven de grond als u een wat grotere tuin heeft. De buitenkant van het bad kan dan bijvoorbeeld worden voorzien van hout en keramische tegels. Als uw tuin wat kleiner is dan oogt dit alsnog fraai, maar kan de tuin wat vol ogen. Dit geeft een opgepot gevoel. Meer weten over de mogelijkheden? In een persoonlijk gesprek helpen we u graag.

Plunge pool kopen?

Bent u overtuigd van het feit dat een plunge pool absoluut iets voor u is? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Mocht u nog vragen hebben weet u ons ook te vinden voor het nodige advies op maat.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook