zon in mijn tuin

Hoe laat komt de zon in uw tuin?

Hoe laat gaat de zon op? Een vraag die dagelijks veel gesteld wordt. Hier is echter geen eensluidend antwoord op te geven, want de zon gaat iedere dag op een ander tijdstip op. Toch kan het handig zijn om ongeveer te weten op wat voor tijdstip de zon opkomt, bijvoorbeeld als u een nieuwe tuin gaat aanleggen of een zwembad laat plaatsen. In dit artikel geven we u een aantal tips.

De aarde draait om de zon

Als we naar de baan van de zon kijken, dan is het begrijpelijk dat veel mensen denken dat de zon zich verplaatst. We zien de zon opkomen in het oosten en verplaatsen via het zuiden naar het westen. Daar gaat de zon iedere avond weer onder. Het is echter zo dat de zon niet beweegt, maar de aarde. De aarde draait namelijk iedere dag geheel om zijn as. Daarnaast draait de aarde in een jaar tijd om de zon heen. Deze verplaatsing van de aarde zorgt ervoor dat de zon iedere dag op een ander tijdstip opkomt. Algemeen gesproken kunnen we zeggen dat de zon in de zomer vroeg op komt en laat weer ondergaat. Daarbij moet aangemerkt worden dat de instelling van de zomertijd daar enige invloed op heeft. Door de klok vooruit te zetten worden de dagen als het ware langer. We kunnen tot later in de avond genieten van het zonlicht. De zomertijd is oorspronkelijk ingesteld om energie te sparen, maar nu is het best handig als u bijvoorbeeld langer wilt genieten in uw tuin.

Hoe laat schijnt de zon in uw tuin?

Het kan best handig zijn om te weten hoe laat de zon opkomt en in uw tuin schijnt, bijvoorbeeld als u een terras wilt aanleggen waar u ’s ochtends wilt genieten van een kopje koffie. Het is daarom niet alleen belangrijk om te weten hoe laat de zon opkomt, ook hoe het zonlicht zich door uw tuin verplaatst is belangrijk. Door de zon in uw tuin te berekenen kunt u een goed ontwerp maken voor uw tuin. Het is belangrijk om planten op de juiste plek in uw tuin te zetten. Sommige planten hebben nu eenmaal veel zon nodig, zoals een olijfboom, passiebloem of pampasgras. Anderen gedijen beter in de schaduw. Ook bij het plaatsen van een terras of zwembad is het verstandig om naar de verplaatsing van de zon te kijken. De zon komt in de zomer ongeveer op tussen 5 en 6 uur in de ochtend (in Nederland).

Ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin

Wilt een nieuw ontwerp voor uw tuin laten maken waarbij u rekening houdt met het zonlicht? Of wilt u een terras of zwembad plaatsen? Het is dan heel belangrijk om te weten hoe laat de zon op komt en hoe het zonlicht zich verplaatst door de tuin. Hovenier Tuinier helpt u daar graag bij. Wij bekijken uw tuin houden daarbij rekening met het zonlicht. Aan de hand hiervan en natuurlijk uw wensen kunnen wij een ontwerp maken of raden wij de geschikte plek voor een terras of zwembad aan. U kunt bij ons terecht voor alle diensten op gebied van tuin- ontwerp, aanleg en onderhoud. Heeft u interesse in één van deze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

hoveniersbedrijf rotterdam

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook