Ideeën en tips voor een grote tuin

Ideeën en tips voor een grote tuin

Het hebben van een grote tuin is een wens van velen van ons. Maar niet iedereen weet altijd hoe deze buitenruimte optimaal te benutten. Wat kunt u doen met zo’n grote tuin? Heeft u nog geen idee hoe u uw tuin kunt indelen en aanleggen? Dit zijn drie goede mogelijkheden!

Wat is uw woonsituatie en wat zijn uw wensen?

Voordat u een nieuwe tuin gaat ontwerpen en aanleggen, kunt u het best uzelf een aantal vragen stellen. Wat is uw gezinssituatie? Hoeveel geld wilt u besteden? Wat doet u graag? Bent u actief, of wilt u liever de tuin gebruiken om te relaxen. Als laatste kunt u nagaan waar u het meest van houdt, een grastuin, een strakke tuin met veel symmetrie of juist een natuurlijke tuin?

Een voordeel van een grote tuin is het feit dat u de tuin kunt indelen in meerdere gedeeltes. Zo kunt u meerdere zitplekken creëren, een plek voor de kinderen om te spelen, en een plek waar uw groene vingers hun gang kunnen gaan. Houdt er echter rekening mee dat u de stijl van deze verschillende plekken hetzelfde houdt. Zo houdt u rust in de tuin en maakt u optimaal gebruik van de ruimte.

De bostuin

Wanneer u het geluk heeft dat u een grote tuin heeft dan kunt er een mooie bostuin van maken. Een bostuin is een natuurlijke tuin, waar u gebruik kunt maken van de ruimte door verschillende gedeeltes te creëren. Deze aparte plekjes kunt u verbinden met smalle paden, gemaakt van houtsnippers, of apart liggende natuurstenen. Een bostuin is als het ware uw eigen stukje natuur, grenzend aan uw eigen huis.

In een bostuin wordt gebruik gemaakt van verschillende lagen, waardoor de tuin diepte en spanning krijgt. De achterste laag wordt gevormd door bomen met volume. Naast deze bomen wordt een laag struiken en lagere bomen aangeplant die goed tegen schaduw kunnen. De laatste laag wordt gevormd door laag groeiende planten en bloemen.

Het aanleggen van een bostuin heeft wat planning nodig omdat u goed bepalen welke bomen en planten u in de tuin wilt hebben. U kunt ervoor kiezen om de bomen en struiken groot te kopen, hierdoor staat de tuin onmiddellijk. Maar u kunt ook de keus maken om de bomen en planten wat kleiner aan te schaffen, hierdoor ziet u de tuin als het ware ontstaan.

De bostuin is een prachtige manier om een grote tuin te vullen. Niet alleen de planten en bomen vormen samen een prachtige tuin, het werkt ook als een magneet op verschillende vogels en insecten. Een bostuin is een plek om te blijven ontdekken.

aanleg en ontwerp van een bostuin

Een wellness tuin

Houdt u meer van relaxen in een tuin met strakke lijnen? Dan is de wellness tuin misschien iets voor u! Stelt u eens een tuin voor met een lange rechthoekige vijver in het midden. Aan de ene kant van de vijver loopt u over een mooi strak tegelpad naar een zitplaats met overkapping. Onder deze overkapping heeft u een prachtige houten lounge-set staan met dikke kussens, een bar en een jacuzzi.

Aan de andere kant van de vijver is er een ruimte gecreëerd om te actief bezig te kunnen zijn, zoals het doen van yoga-oefeningen. Deze plek kan gemaakt worden van mooi natuursteen, of juist van prachtige houten planken.

De natuurlijke groene sfeer brengt u in de tuin door veel plantenbakken neer te zetten, met bloeiende en groen blijvende planten.

wellness tuin met zwembad

Een tuin met veel gras

Vooral als u kinderen of dieren heeft, is het erg fijn om een groot grasveld in uw tuin te hebben. Daardoor hebben uw kinderen of dieren alle ruimte om te rennen, spelen en ravotten. Wanneer u echter goed gebruik maken van uw grote tuin creëer dan een aparte ruimte voor de kinderen of huisdieren. Dit kunt u doen door een afscheiding te maken door middel van een mooie haag, bijvoorbeeld een beukenhaag.

Aan de ene kant van de haag legt u een mooie tuin aan met planten en bomen aan de zijkanten, mooie borders van kruipende planten die overgaan in een mooi groot gazon van gras. Achter de haag heeft u gras en eventuele speeltoestellen voor de kinderen, zoals voetbaldoelen, schommels en een zandbak.

groot gazon in een grote tuin

Uniek ontwerp en vakkundige aanleg

Heeft u een grote tuin? En zoekt u een hoveniersbedrijf die voor u een uniek ontwerp kan maken? Hoveniersbedrijf Tuinier is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van grote en luxe tuinen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook