Keramische tegels laten leggen

Keramische tegels laten leggen

 

Wilt u uw tuin renoveren of opnieuw inrichten? Wilt u graag mooie grote tegels in uw tuin leggen? Dan zijn keramische tegels perfect voor u. Keramische tegels zijn eenvoudig aan te leggen en hebben vele voordelen. Ze hebben een mooie karakter, zijn duurzaam en onderhoudsarm. In dit artikel vertellen we alles wat u wilt weten over keramische tegels.

Wat is een keramische tegel?

Keramische tegels zijn tegels die gemaakt zijn van keramiek. De tegels bestaan voor een groot deel uit zand, klei en andere natuurlijke materialen. De tegel wordt met minderen bewerkt en voorzien van een glazuurlaag. De tegels zijn sterk, weerbestendig en prachtig. De tegels zijn bijna vrij van onderhoud en zijn in meerdere afmetingen te verkrijgen.

Voordelen van een keramische tegel

Een keramische tegel in de tuin heeft meerdere voordelen. We nemen de voordelen met u door.

Kleurvast

Een keramische tegel is kleurvast. Dat wil zeggen dat de tegel niet verkleurt.

Slijtvast

De tegel is slijtvast. Dat betekent dat u geen last krijgt van krasvorming.

Niet zwaar

Keramische tegels zijn licht van gewicht. Met name handig op het moment dat u veel vierkante meters moet leggen!

Weersbestendig

Tegels van keramiek zijn waterafstotend, wat inhoudt dat het veel water en vocht afstoot.

Onderhoud

Het onderhoud van een keramische tegel is betrekkelijk eenvoudig. De tegels zijn vlekvrij en zijn niet toegankelijk voor groene aanslag.

IJzersterk

Ondanks dat de tegels vaak maar 2cm dik zijn, zijn de tegels ontzettend sterk. Dat maakt dat keramische tegels langer mee gaan dan betontegels.

Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos te noemen. Kiest u voor een houtlook, een tegel met leuke print, gave figuren of vormen of voor een mooie rustgevende kleur? Daarnaast is keramiek in verschillende maten te verkrijgen en kunt u de kleur van de tegel aanpassen op het interieur binnen.

keramische tegel leggen

Nadelen van een keramische tuintegel

Een keramische buitentegel heeft ook nadelen. Moet gezegd dat dit bij lange na niet in verhouding staat tot de voordelen. We nemen ze in het kort met u door.

Precisie klus

Het leggen van keramische tegels is vakmanschap. Het komt uiterst precies en het wordt aanbevolen om dit uit te besteden aan partijen die hier ervaring mee hebben.

Prijs

De vraag is of je dit een nadeel kunt noemen. De prijs van een keramische tuintegel ligt hoger dan die van een betontegel. Alleen, je krijgt er wel een duurzame, ijzersterke, onderhoudsvrije en mooie tegel voor terug. Het prijsverschil is dus te zien als een investering. Waar een betontegel wellicht na 10 jaar vervangen moet worden kunt u met een keramische tegel hoogstwaarschijnlijk veel langer doorbrengen.

Koud

Wederom een nadeel wat niet echt een nadeel is. Een keramische tegel voelt vaak wat koud aan. Dat kan binnen aanvoelen als een nadeel. Maar het kan buiten ook juist voordelen opleveren. Wat dacht u van een koud aanvoelende tegel op een snikhete dag? Dat is een stuk beter dan hete tegels waarbij u bijna niet op blote voeten kunt lopen. Op koude dagen bent u hoogstwaarschijnlijk niet met blote voeten in uw tuin en dus hadden we dit wellicht ook wel bij de voordelen kunnen plaatsen.

keramiek tegel in de tuin

Keramische tegels leggen

Wilt u graag keramische tegels in de tuin laten leggen? Zoals gezegd is het lastig voor iemand met weinig ervaring om keramische tegels te leggen. Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft door de jaren heen heel wat vierkante meters keramiek in tuinen gelegd. Veel van onze projecten vindt u weer in plaatsen als Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Wassenaar, Bodegraven (en meer).

Keramische tegels in de tuin kunnen wij u van harte aanbevelen. Wat u echter niet wilt is dat deze verkeerd wordt aangelegd. Wij kunnen u van A tot Z helpen bij het creëren van uw droomtuin. Van advies tot leveren van materiaal en van een goede prijs tot het creëren van uw droomtuin.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook