kleine plunge pool

Voordelen van een kleine plunge pool

Bent u opzoek naar een klein zwembad in uw tuin? Bent u zich aan het oriënteren op de verschillende opties? Stop met zoeken want wij bieden u de uitkomst op het gebied van totale ontspanning: een plunge pool. Deze zogeheten plunge pools zijn kleine zwembaden die zo zijn ingericht dat u hier heerlijk kunt wegdromen of kunt relaxen met vrienden of geliefden. Bent u benieuwd naar de voordelen, mogelijkheden en andere informatie over plunge pools? In dit artikel vertellen wij u alles.

Wat is een plunge pool?

Plunge pools zijn kleine zwembaden. De naam ‘plunge pool’ komt van een natuurverschijnsel dat zich afspeelt bij watervallen. Het water dat naar beneden valt raakt namelijk onderaan de waterval de bodem. Deze miljoenen aanrakingen zorgen voor de nodige bodemslijtage. Daar waar deze bodemslijtage plaatsvindt, verschijnt op den duur een ‘kuil’. Deze plek, onderaan een waterval dus, wordt ook wel een plunge pool genoemd. De plunge pools waar wij het over zijn kleine zwembaden die plaats bieden voor mensen die graag even lekker willen ontspannen na een lange (werk)dag.

Wat zijn de voordelen van een kleine plunge pool?

Aan de plunge pools zitten vele voordelen. Zeker voor mensen die ervan houden om graag in het water te ontspannen, maar niet de beschikking hebben over de ruimte of het budget voor een groot zwembad. Bent u benieuwd naar alle voordelen? Wij sommen ze even voor u op:

  • Plunge pools zijn vanwege de kleine afmetingen geschikt voor vrijwel alle tuinen en ruimtes.
  •  Plunge pools kunnen, tegen een meerprijs weliswaar, volledig op maat worden geleverd en voldoen dus altijd aan uw wensen.
  • Plunge pools hebben een relatief lage aanschafsprijs. Daar waar normale zwembaden vaak een vermogen kosten, zijn plunge pools al van 5.000 tot 10.000 Euro te koop.
  • Plunge pools nemen weinig tijd in beslag qua onderhoud. Vanwege de relatief weinige hoeveelheid water bent u erg weinig tijd kwijt aan het onderhouden van uw plunge pool.
  • Plunge pools hebben lage energie- en onderhoudskosten. Wederom vanwege de lage hoeveelheid water hoeft er maar weinig water opgewarmd te worden en zijn de onderhoudskosten laag
  • Plunge pools zijn snel opgewarmd vanwege de kleine hoeveelheid water.

plunge pool

 

Nadelen

Maar ook aan een plunge pool kunnen nadelen kleven. De kans is groot dat deze nadelen niet op u van toepassing zijn, maar toch willen we ze even genoemd hebben:

  • Plunge pools zijn vanwege hun kleine afmetingen niet geschikt voor het spelen van spelletjes als volleybal en andere balsporten.
  • Plunge pools bieden niet tot nauwelijks ruimte voor opblaas speelgoed. Op een luchtbedje dobberen in een plunge pool wordt dus een lastig verhaal.

De kans dat deze nadelen voor u helemaal geen probleem zijn, is best groot. Echter is het wel goed om dit te weten voorafgaand u een plunge pool aanschaft. Voor overige vragen kunt u altijd ons benaderen.

In welke maten zijn plunge pools leverbaar?

Plunge pools zijn er in verschillende maten. De standaardmaten zijn 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Maatwerk is echter ook mogelijk bij plunge pools. Dit houdt in dat u zelf kunt kiezen hoe u uw plunge pool wilt vormen en inrichten met zit- en liggelegenheden. De standaarddiepte van een plunge pool is 125 centimeter. Tegen een meerprijs kunt u ervoor kiezen om een plunge pool van 140 óf zelfs 150 centimeter aan te schaffen.

Plunge pool aanschaffen

Bent u overtuigd van de vele voordelen die kleven aan een plunge pool? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Heeft u nog een aantal vragen? Ook dan staan wij met advies op maat voor u klaar.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook